Cambridge Magic Talk Show

I slutet av januari fick jag en spännande inbjudan till en talk show. Inte vilken talk show som helst – en Magic Talk Show. Inbjudan var undertecknad av presidenten för Cambridge University Magic Society, Evangelos Avgoulas. Under en helkväll skulle allmänheten bjudas på uppträdanden blandat med samtal om magi.

Cambridge.1

Lokalen, the Cambridge Union Chamber, är helt underbar. Här har många inflytelserika personer, inklusive både Winston Churchill och Dalai Lama, hållit tal. Denna magiska kväll, den 16 februari, var bänkraderna och läktarna åter fullsatta, och det fanns inga biljetter kvar till de som ville köpa i sista stund.

Efter ett inledningsanförande av vice borgmästaren fick vi på bildskärmar ta del av ett Guiness världsrekord. Alexis Arts bröt igenom barriären mellan teater och film och innehar ett rekord för “Largest Card Illusion Reveal”.  I korthet: ett draget kort projicerades i jätteformat på en husfasad som avslutning på ett ljusspel. Minst sagt kreativt och annorlunda! Under kvällen gavs det prov på många olika typer av trolleri ofta framfört med humor av artister från Europa och Asien (Mago Ascanio, Myung-Joon Lee, Kyle Fearn, Alexis Arts)

Cambridge.2

Marco Pusterla samtalade med mig och Hyunserk Lee från Sydkorea. Hyunserk Lee har en skola för trollkarlar. Samtalet flöt emellan trolleri som inspiration i vardagen, trolleriföreningars betydelse i det digitaliserade samhället, hur involvera unga som vill lära sig trolla, trolleri som pedagogik, minnesvärda ögonblick på scen, balansen mellan mystik och underhållning, hur trolleri utvecklar kreativitet. Därefter intervjuade Harapan illusionsbyggaren Mark Parker från Singapore via skype om den kreativa processen.

Cambridge.3

FISM:s internationelle president, Domenico Dante, avslutade denna Talk Show genom att berätta om sina erfarenheter i ett samtal med Antonia Symeonidou från Cambridge University Magic Society. Antonia hade lagt ner ett enormt arbete på förberedelserna av detta evenemang.

Cambridge.4

Kvällen avslutades med att hedersutmärkelser delades ut. Jag blev mycket glad över att få en utmärkelse “in grateful recognition of her commitment to high values and goals for the promotion of the art of magic”.  Dessutom är jag numera stolt hedersmedlem av Cambridge University Magic Society, en förening med mycket gamla anor som på ett förtjänstfullt sätt förenar bildning med magi.

Cambridge.5

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.