Carl-Einar Häckner på Liseberg

Lördagen den 4 juli är det premiär för Carl-Einar Häckners Varieté på Liseberg. Årets varieté, den 19:e i ordningen, heter Carousel och spelas på Lisebergs Stora Scen fram till och med den 9 augusti.

Liseberg har en lång varietétradition. I snart 20 år är det Carl-Einar Häckner som har fört denna långa och stolta tradition vidare. Årets varieté har fått det för spelplatsen mycket passande namnet Carousel.

Carl-Einar Häckner har som vanligt tagit med sig gräddan av världens varietéartister till Liseberg. I år är det en mer prisad duo än någonsin som gör honom sällskap. Vitryska Yulia Raskina är inte bara luftakrobat, hon är också OS-silvermedaljören i rytmisk sportgymnastik och hon kommer göra sitt bästa för att blända publiken med sin vackra luftakrobatik.

Bollkonstnären, tempojonglören och världsrekordhållaren från Cuba, Rafael de Carlos, kommer visa trix du inte trodde var möjliga och ge ordet ”bollkänsla” en helt ny innebörd.

Den samspelta och dynamiska Varietéorkestern sätter som vanligt den musikaliska tonen.

Carl-Einar Häckner själv lovar att bjuda på allt han har ”“ både nytt och gammalt.

10418413_10155832187110093_7886990920253388727_n

”“ Fezen är på. Turbanen med diamant är med. Det kommer bli snurrigt, det kommer bli roligt. Yulia rör sig som ett kvicksilver och Rafael kan göra vad som helst med bollar. Nu är det sommar. Nu är det varieté, säger Carl-Einar Häckner.

Datum och tider:
Carl-Einar Häckners Varieté spelas på Stora Scenen kl 18 och 20.30 tisdag till söndag under perioden 4”“26 juli och 4”“9 augusti.

Medverkande:
Carl-Einar Häckner
Yulia Raskina
Rafael de Carlos
Varietéorkestern Maestro Bernt Andersson, Trumpappa Per Melin, Basfarbror Michael Krönlein, Blåsfarbror Stefan Sandberg

Musikarrangemang: Bernt Andersson
Scenografi: PS Dekorsnickeri
Kostymör: Ulrika Wassén

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.