Cirkus Brazil Jack 2015

P1040886

Nyköpings nya cirkusplats Tessinskolans grusplan mötte Cirkus Brazil Jack med vattenpölar stora som små insjöar! Men man lyckade placera ut tältet och den stora vagnparken på ett bra sätt, och klockan 18.00 var tältet helt fullsatt av cirkussugna.

Programmet inleddes med clownen Don Christians applådtävling varpå alla artisterna kom in, cirkusdirektören  Carmen Rhodin hälsade välkommen ”“ allt till bra cirkusmusik av den fem man starka orkestern. Tre man ur gruppen Messoudi Brothers visade upp ett jonglörnummer med bollar och käglor i snabbt tempo. Imponerade gjorde sekvensen där två slog bort cigarrett, keps och solglasögon på den tredje med sina käglor. Don Christian, som alltid är glad, spelade på bjällror och tog hjälp av en pojke, som ”trumslagare”. Joulia Tschakanova arbetar charmigt med lamor och härligt lurviga afghanhundar. Akter i tyg är jag inte så förtjust, i men Simona Alexandra kunde verkligen sin sak ”“ ovanliga och starka effekter. Don Christian tog en omgång med sitt mikrofonstativ. Gianni D´Ambroio framförde tre svarta och tre vita hästar. Det var inte bara vackert – det var årets absolut bästa dressyrnummer! Och själv är han en prydnad i manegen.

20 minuters paus med hästridning i manegen och långa köer vid salustånden.

Joulia Tschakanova återkom med en pudel, som älskade att gå på bakbenen. Det originella numret skulle kunna kallas akrobatik med hund. Don Christian jagade lyckosamt en geting. Gianni D´Ambroio framförde hästnumret  Liten och stor. Pierre Marchand var den artisten som drog ner alla mest applåder. Det han gör med diabolos är fantastiskt! Man frågar sig: Går det att göra allt detta utan en enda miss? Tydligen ”“ om man heter Pierre Marchand. Don Christians sista insats blev en boxningsmatch med hjälp av fem herrar ur publiken (ja, fyra i alla fall”¦). Messoudi Brothers´ hand till hand-akrobatik var av sällan skådat slag och verkligen ett värdigt avslutningsnummer före den traditionella finalen med alla medverkande i manegen. Långa applåder för ett fantastiskt cirkusprogram!

Tack för en riktigt härlig cirkuskväll ”“ årets sista för vår del, för nu har vi sett alla Sveriges turnerande cirkusar. Vi ser fram mot 2016 års cirkussäsong!

DSC_2621 DSC_2624

DSC_2623

DSC_2626

DSC_2630 DSC_2641

DSC_2632

DSC_2646

DSC_2653

DSC_2655

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.