Cirkus Olympia 2015

DSC_2096

Den 7 juni tog vi husbilen till Trosa. Morgonfika med denna härliga utsikt! Akrobaten David Hammarberg, som vi känner sen han var med i Furuviksungdomarna, gick förbi med sin hund, så jag fick en trevlig pratstund med honom. Köpte biljetter och gratulerade cirkusdirektrisen Henrika Bengtsson till att ha vågat ta sig över Östgötagränsen för en gångs skull. Rundtur i Trosa och en perfekt Wallenbergare på Trosa Sjökrog, varefter det var dags att se årets Olympiaprogram klockan 16.00.

Olympias orkester spelade upp, cirkusdirektören Niklas Bengtsson hälsade välkommen och i en charivary visade några artister sina specialiteter, bl.a. David Hammarberg och Loretta Antal ett tygnummer. Hopprepsakrobaterna Possession Crew visade just inga överraskningar i sitt nummer ”“ i gengäld var det inte en enda miss. Clownen Berti gjorde sin första entré av flera, nu med en popcornsätande struts. Jessica Bengtsson kom inridande och framförde sina solohästar och sex shetlandsponnies. Henrika hade kontroll på sina tio hundar, som gjorde mycket bra ifrån sig och roade både barn och vuxna. David Hammarberg visade sitt nya bungyjumpnummer från trapets. En originell akt som var både underhållande och spännande och som drog ner mycket applåder. Akten kommer säkert cirkusdirektioner att hålla ögonen på! Possession Crew´s fem man kom åter, nu med en fartfylld akrobatisk break dance-akt, som imponerade. Att de bara orkar hålla på i den takten!

Under pausen var det hästridning i manegen och kamelridning utanför tältet. Vi hälsade på Cirkusakademiegänget Björn och Johan Vinberg, Claes Söderberg och Tino Rivero, som åkt till Trosa för att se föreställningen.

Tudor Liviu visade sin tallriksjonglering på olika sätt, och akten blev annorlunda genom att hans hund deltog. Bland annat fångade den tallrikar med munnen och saboterade Tudor hela tiden ”“ men trots det gick numret bra. Niklas Bengtsson framförde en frihetsdressyr med cirkusens alla kameler. En imponerande syn!  Loretta Antal & Daniel Togni imponerade verkligen i sin vackra luftakt i strapater ”“ en toppakt! De var så bra att Gertrud missade fotografera dem”¦Clownen Berti hade två inhopp ”“ ett där han var konstnär och tog hjälp av två ur publiken (oavlönade), och det slutade med en poäng faktiskt! Han uppträdde också som trollkarl med vandrande och mångfaldigande flaskor. Tack Berti för att vi slapp någon vattensprutning på publiken! Natascha Jarz visade upp en lekfull dressyr med getter samt hade en ridande hund på ponny. Trevligt! Jordan & Yesid arbetade säkert på spänd lina högt över manegen.

Så återstod bara Grand Finale med alla medverkande i en färgfylld parad till välförtjänta applåder.

DSC_2101 DSC_2102

DSC_2110 DSC_2114

DSC_2116

DSC_2120 DSC_2129

DSC_2125

DSC_2132 DSC_2135Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.