Cirkus Scott 2015

Vilken underbar vårddag det var lördagen den 23 maj! Då åker vi till Norrköping och går på cirkus! Skulle bara kolla tiderna för Cirkus Scotts matinéer först ”“ då gick det inte att komma in på deras sida! Webbplatsen var blockerad med robots.txt ”“ vem kan ha gjort det? När vi kom till Scott, så var det första vi såg affischer med lappen ”Inställt” påklistrat”¦ Med små bokstäver stod det ”P.g.a. djurplågeri”! Det visade sig givetvis vara djurrättsaktivister som varit i farten.

2015-05-23 12.30.12

Köpte två biljetter i kassan och det tog 10 minuter ”“ hur ska detta fungera när det blir kö? Att det var en helt ny ung flicka som satt där med hjälp av en annan kunde ju förklara lite, men det var en massa annat strul ”“ bl.a. måste de ha mitt namn för att kunna lämna ut biljetterna”¦ Det gick bra med Kalle Karlsson så småningom.

Cirkusparken har Scott med även i år ”“ med en del nyheter. Bl.a. kunde man få fotografera sig tillsammans med Sergey Prostetsov och hans två tjusiga dalmatinerhundar. I Magi-stationen stod Nikolas Pahlkvist, som fått jobbet trots att han aldrig hållit i en trollstav. Han fick Scotts trollerilåda, lärde sig tricken och stod nu och visade barnen dessa. 2013 så var det en rutinerad trollkonstnärinna och 2014 en kille som i alla fall trollat för sällskapskretsen.

2015-05-23 12.34.19

För första gången i mitt cirkusliv hade jag köpt de allra billigaste biljetterna (4e parkett 200:-/st) och vi satt jättebra och såg så bra som vi sällan gjort på någon cirkus! (Fanns ju inga huvuden i vägen”¦) Man lär ha köpt nya, stadiga läktare i år med bra lutning. MEN detta har fört med sig att trappstegen är abnormt höga och en person ur publiken föll ”“ lyckligtvis utan skador, men det såg otäckt ut.

I det enorma tältet såg det väldigt glest ut när publiken bara uppgår till ca 200 personer vid föreställningen klockan 13.00. Tyvärr har man även i år ett larvigt tema ”“ Elefantmysteriet ”“ men det är betydligt nedtonat mot tidigare år. Nu var det bara Robert Bronett som berättade mellan akterna plus att han presenterade artisterna på sedvanligt säkert sätt.

Första akten var Mr Dalmatin (Sergey Prostetsov) med sina sex hundar och tre hästar. Fartfyllt och snyggt! MrJunior Dalmatin medverkade också i akten.

2015-05-23 13.14.39

DSC_2002

Cirkus Scott Sound Explosion, åtta musiker, spelade flitigt men inte var det vad jag kallar cirkusmusik. Till detta sjöng Mateusz Dembek hela tiden ”“ varför har jag inte förstått.

Utfyllnadsbaletten Scott Dancers kom in ett tag, följd av poldanserskan Julia Sand som hade en kul pole. Marc Giely (som kallas David i programmet) är en fransk extremsportare på cykel. Häftigt, roligt och spännande. Han hoppade över Robert och missade hela tiden ”“ men det var väl det han skulle?

DSC_2005 DSC_2007Mingo heter årets clown. Hans första inhopp med ringar var riktigt underhållande! Och första avdelningen avslutades med Scott Wolf Brothers´ fartfyllda akrobatik iförda skotsk mundering. Vi har sett den fina akten i åtminstone två andra svenska cirkusar tidigare.

Säkerhetsnätet sattes upp under pausen, och så var The Flying Manutara redo att slänga sig ut från en trapets till en annan. Ett traditionellt flygande trapetsnummer med två killar och en tjej. Den tredubblade saltomortalen misslyckades men den dubbla passagen gick bra. ”Clownen” kom tillbaka ”“ delade ut ett antal paraplyer till vissa lyckliga ”“ för att sen spruta vatten på hela publiken. Att en direktör kan tillåta en artist att göra något sådant övergår mitt förstånd! FY!

DSC_2009 DSC_2012Yury Volodchenkov kallas hästviskaren och han rider helt utan tyglar på sin fantastiska häst. Verkligen sevärd uppvisning! Lite dans och så Contortion dream som består av fyra etiopiska flickor som gör levande pyramider av sällan skådat slag. Mingo igen, nu med bl.a. luftblåsaren som rullar ut toarullar, vilket ser kul ut om inte annat”¦

Avslutningsnumret före paraden var Torres MC-Globe. Här körde sex (!) motorcyklar samtidigt runt i globen med självlysande ränder på cyklarna. Mer imponerande kan väl knappast ett globnummer göras! Vid kvällsföreställningarna brukar Robert ställa sig i globen samtidigt ”“ men inte på matinéerna.

DSC_2014

Ja, det var flera riktigt bra artistnummer i den 90 minuter långa föreställningen (plus 15 minuters paus).

Foto Gertrud Nilsson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.