Egelo avliden

Egelo somnade in på Solvang Sykehjem i dag klockan 09.00 den 26 mars 2015. Han blev 82 år.

img122

Biografi över Egelo från den utmärkta boken “Mystikk som underhållning” skriven av Herman Berthelsen och Terje Nordhem:

img119

img120

Mina egna minnen av Egelo är många. Förr åkte man ju på alla trollerikongresser i hela Norden och alltid träffade man på Egelo. Att sitta ner en stund med honom och prata trolleri var en av höjdpunkterna.

Vid Nyköpings Magiska Gästabud 1961 hade vi engagerat Egelo till Hokus-Pokus-Galan på teatern, och det var en upplevelse att få framträda i samma föreställning som den store norske mästertrollaren!

img121

Egelo, Christer & Gertrud 1961

Vi var givetvis med på Egelos stora trollerikongresser Magi-Treff 1982 och Magi-Treff 1992 – välordnade och med härliga artister.

1996 åkte vi med på Egelos Magic Tour till USA. Att ha Egelo som guide var fantastiskt – han hade ju klippbiljett till Las Vegas och visste precis vad som var värt att se och besöka där och i Los Angeles! Det blev 12 dagar att minnas tillsammans med 16 norska och 5 svenska trolleriintresserade!

Det har varit tomt ett antal år när Egelo inte har kunnat ta sig till några kongresser, men jag vet att hans norska vänner inte har glömt honom utan flitigt besökt honom – speciellt på hans födelsedagar.

Tack Egelo för att vi fick lära känna dig och räkna oss till dina vänner!

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Egelo avliden”

  1. Tråkigt att EGELO gått ur tiden.
    I början av 60-talet köpte jag EDELOS TRYLLEKURS som bestod av 12 kursbrev, Den innehöll allt från enkla självverkande trick till mycket avancerade kortmanipulationer. När jag genomfört kursen fick jag ett vackert utformat diplom där det bland annat stod att jag blivit “invigd i magins exklusiva topphemligheter”.
    Frid över hans minne!
    Sven-Arne Karlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.