Magiens Verden

Magiske Cirkel Norges tidning Magiens Verden nr 232 (nr 3 2015) kom i brevlådan idag! Det är fortfarande en fantastisk tidning! 52 sidor i A4-format ”“ alla sidor i färg ”“ massor med intressant läsning som 27 medlemmar bidragit till! GRATTIS MCN ”“ och inte minst dess president Rune Carlsen som haft många fingrar med här!

151230-magiens-verden

Som den konvalescent jag för närvarande är, så har jag inte haft möjlighet att fördjupa mig i alla intressanta artiklar ”“ det kommer att ta tid. Men jag måste nämna två: Herman Berthelsens ”Er elektronikk en fare for tryllekunsten” och Paul Rocks ”Blir jeg sliten?”

Herman tar sikte på alla de tekniska hjälpmedel som nu finns för att få fram trollerieffekter. Att stoppa föreställningen för att byta batteri är absolut ingen bra lösning! Paul har sett ballongskulptörer göra önskade figurer som alla ser ut som en hund, trollkarlar som tar på sig clownkläder och tror att de blir en clown därav, barntrollare som är så barnunderhållande att barnen går osv. De här två artiklarna borde alla trollkarlar läsa!

Som vanligt har man en helsida med alla medlemmar som fyllt jämnt under året, 50-årsmedlemmar, Magiska Knektar, äresmedlemmar, eviga medlemmar etc. Man glömmer inte sina gamla mångåriga medlemmar!

Här finns referat från Lund, från Johan Ståhls DOCH på Dans- och Cirkusskolan i Stockholm, om scenskräck och nervositet, Är trylling konst? Hur man skriver ett manus ”“ och mycket mera!

Grattis alla MCN-medlemmar för lärorik och intressant läsning i helgerna!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.