MIC:s aprilmöte

Vid Moderna Illusionisters Cirkels möte den 13 april möttes jag av en hel del nyheter: vår nye president, Mattias Ericson, välkomnade oss i en ny bordsformation som välkomnade till spontantrolleri.
En lång och intressant diskussion om föreläsningar följde, som mynnade ut i försök med föranmälan till vissa föreläsningar för att undvika låg besöksgrad.
Biljetter till försommarfesten, den 16:e maj i Stavsjö, släpptes. Ja, små fina fysiska biljetter, á 250 riksdaler. Jag ser verkligen fram mot att äntligen se Håkan Bergs tävlingsvinnande akt och omtalade seminarie där. Vi uppmanades att ta med respektive och barn, eftersom Håkans seminarie är rejäl underhållning även för mugglare.
Kvällens tema var Tum-Tipp, och vår egen (tack för namnet, Don Feri) Tim Tupp (Star) hade ett härligt seminarie med så pass annorlunda tekniker att ingen som enbart känner till grundmetoden kan hänga med i alla vändningar. Han avslutade med ett framförande samt förklaring av den klassiska Sucker Egg to Silk, som var så fylld med med smarta detaljer att det kändes helt perfekt.
Ytterligare en nyhet var att fikat skedde på plats, där Jannet fixat drycker och mackor man kunde bygga ihop själv efter smak. Det gav en klar känsla av att trollandet aldrig direkt slutade, utan jag såg medlemmar fortsätta visa varandra trick och tekniker under själva fikat. En riktigt smart förändring, visade det sig.
Don Feri tog scenen och demonstrerade några ovanliga trick på kvällens tema: ett ituklippt och lagat sidenband, en omedelbar dukproduktion från en “grop” i en annan duk som åskådaren nyss känt tom samt en mycket ovanlig applikation där en duk blir till två; såg oerhört magiskt ut.
Sällan har jag känt mig så taggad och inspirerad efter ett medlemsmöte. Jag ger det två tummar upp.
!cid_14cb6360b116480a51
Tomas Blomberg
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.