30th Magic Weekend 7-9 oktober 2016 – nr 2

Friday Night Show – The Return of the Champions

Äntligen en fredagsshow som jag älskade!

Jag har varit skeptisk till de senaste årens fredagsshower då kvalitén på magin varit ganska sisådär. Men i år när jag Darryl och Ammar entrade scenen kände jag direkt att det skulle bli bra.

De visade sina klassiker och kanske inget nytt eller revolutionerande men det var klassikerna jag ville se. Jag hörde lite sura kommentarer om att de borde ha kommit upp med något nytt och inte köra samma som för 30 år sedan. Själv tycket jag att det var ju precis det de skulle göra!

Jag, som inte var där för 30 år sedan, vill se de gamla och goda tricken (även om jag sett dem innan vid andra tillfällen).

Detta var en rolig magishow med två scenvana artister som framförde sina trick med stor skicklighet och med glimten i ögat, kryddad med lite skämt riktat mot en publik bestående till största delen av trollkarlar.

Samuel Varg – Magic Edutainer

Galashow. Lördagen klockan 21.00

Davido är den första (officiella) akten. Det är klassiskt glamour med glittrande duvtrolleri. Kanske lite för klassiskt enligt vissa men jag tyckte om den härliga känslan från 80-talet.

Bra start på showen!

The Great Nardini gjorde en otroligt rolig och underhållande show som bäst beskrivs som en satir på en magiakt med duvor och assistent. Väldigt roligt. Speciellt i kontrast och förhållande till Davido’s duvakt.

Sen var det dags för Thommy Ten & Amélie. Second Sight akten som får Truxa att kännas som ett långsamt ångloksdrivet tåg. För detta går i rasande fart likt ett modernt maglevtåg!

Även om man skulle veta hur de kommunicerar (eller är det äkta magi?) så måste man bli imponerad över hur snabbt de genomför några av sina, till synes, telepatiska nummer. Bra. Proffsigt. Trollbindande.

Kim Young-min sitter på knä i en hög med sand. Musiken börjar. Ur sanden som strömman mellan Kim’s fingrar så manifesteras föremål efter föremål. Sand dyker upp från ingenstans och försvinner i intet. En metallring skapas ur tomma luften … Detta var ett otroligt vackert och skickligt nummer.

Tårarna var inte långt borta och kvällens första stående ovation är ett faktum.

Hector Mancha avslutar kvällen med en väldigt skicklig kortmanipulation. Även om jag är imponerad över hans akt så kändes den, för mig, inte som kvällens bästa akt och borde inte stängt aftonens show. Men jag har nog fel för de flesta lovordade hans magi otroligt mycket. Det var kanske bara inte i min smak helt enkelt.

Och dåligt kan man ju inte säga att var! Bara svårt att komma in efter Kim Young-min (och Thommy och Amélie).

Men hela kvällen får en stående ovation. Detta var en mycket bra 30-årstillställning!

Samuel Varg – Magic Edutainer

För foton från ovanstående shower se Arto Airaksinens foton här https://magiarkivet.se/2016/magisk-weekend-2016/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.