Cirkus Olympia 2016

Den 10 juni fick Nyköping besök av Cirkus Olympia. Det gläder oss att Olympia numera har utsträckt sin turné till att även omfatta oss! Man låg vid ”nya” cirkusplatsen vid Träffen ”“ gamla Folkets Park ”“ som är liten, så det för året nya fina tältet kom inte till sin rätt.

P1050030 (2)

Lite regnskurar och skolavslutning gjorde att tältet inte var helt fullsatt, så alla välförtjänta applåder lät lite tama. Men stämningen infann sig så fort Valentin Smirnov och hans orkester spelade upp, alla artister visade upp sig i manegen och Niklas Bengtsson hälsade välkommen. Clownen Gino inledde med att jaga en fluga. Lara Jackson behandlade rockringar och hennes final med rockande ringar uppe i luften var annorlunda.

Jag visste ju att David Hammarberg skulle vara med i år också, men jag hittade inte honom i det fina programmet. Henrika Bengtsson förklarade dock för mig, att eftersom han på grund av andra engagemang inte kan vara med hela turnén, så ville man inte göra så stor reklam för hans nummer. Men som nr 3 kom han emellertid inridande och förflyttade sig upp i tyg, där han utförde en fin akt.

Niklas Bengtsson framförde en frihetsdressyr med cirkusens många fina hästar. Tre stora och tre små, en härligt svart häst plus ponnies.  Adelé och Franco Olivera har genom händelser utanför cirkusens kontroll lämnat turnén och har ersatts av The Eyes Group. Deras andra nummer, som knappast kan kallas andranummer var deras jongleringsakt med käglor. Att se tre man hantera 12 självlysande käglor imponerar! Henrika Bengtssons alla gulliga och duktiga hundar har i år fått en bil, körd av traineen Simon, som de gör entré i och återvänder till efter varje trick. Natascha Jarz visar upp en ponny och en hund, som har ett härligt samspel.

Paulina & Gino Salvini är elegant klädda clowner som inleder med musik, övergår till tallrikar och ägg ”“ och det för clowner tydligen absolut nödvändiga inslaget att spruta vatten på sin publik ”“ samt avslutar med musik på trumpet och xylofon.  Maria Fina Michaelo utförde akrobatik och eldjonglering upphissad i håret ovanför manegen. Och så blev det 15 minuters paus med ridning i manegen på häst och kameler.

Ludmilla Luraschi hade ett vackert akrobatnummer i strapater. Jessica Bengtsson framförde en imponerande dressyr med en verkligen blandad djurtrupp ”“ kraftiga två oxar, fyra kameler och två lamadjur! Ovanligt! Clownen Gino hade också en ”kamel”, som villigt utförde sina konster. Så avslutade programmet två riktiga pangnummer! The EyesGroups hand-i-hand-akrobatik på tre man var inte bara imponerande utan även unikt, vackert och förnyade. Jackson Family är en hel familj på cyklar ”“ tvåhjuling, enhjuliga och mini. Det var pappan som var den mest flitige ”“ och kullerbyttor på enhjuling har jag aldrig sett tidigare!  Mycket bra akt!

Efter två timmars gedigen underhållning blev det final med alla artisterna med fanor i manegen.

Foton från Cirkus Olympias hemsida http://www.cirkusolympia.se/ Foto Linda Himsel

20_Lara 21_hast

30_niklas 51_hundar

52_maria 54_ludmila

57_icegroup 60_jackson

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.