Flyttdag nr 2 i Magi-Arkivet

Den 10 juni blev en heldag i Magi-Arkivets lokaler igen! Först drack vi – Tim Star, Mattias, Gertrud och jag – kaffe resp. coca cola och nybakade bullar.

P1050014 (2)

Sen gick vi och åt lunch i den ovanpå Magi-Arkivet belägna restaurangen Skafferiet, i vars lokaler Gertrud och jag drivit frisersalong i 31 år. Den i “Antikrundan” så berömda NK-inredningen från 1934 finns välbevarad kvar, och i montrarna finns antika frisörattiraljer, som jag samlade ihop under min frisörtid.

P1050015 (2)

Sen satte vi oss och pustade ut och pratade lite bl.a. om att invigning av Sveriges Trollerimuseum skulle bli den 10 juli.

P1050029

MEN i tiden här emellan så packades det ner trolleri från Magi-Arkivets alla hyllor och staplades in i Mattias stora släp. Det blev sammanlagt 50 (femtio) flyttkartonger plus en hel del annat större material, som inte gick ner i kartongerna. Tim Star och Mattias slet, medan pensionärerna tog det lite lugnare.

P1050017 (2)

Mitt i alltihop kom hyresvärden och blev jättelycklig, när denna källardel blir ledig igen. Men tyvärr tar det ett tag, för än finns massor kvar, som ska flyttas någonstans. Skandinaviska trolleritidningar i massor, gamla trollerikataloger från hela världen, tusentals trolleriaffischer m.m. och en hel del ”skräp”, som måste slängas. Plus en och annan trolleripryl, som jag inte kan skiljas ifrån…

Det blev ganska tomt på hyllorna i Magi-Arkivets källarlokal. Men jag kan trösta eventuella Magi-Arkivets vänner med att i Nyköping finns fortfarande kvar det jag tycker är mest intressant ”“ alla otaliga pärmar med ovärderligt material om trollkarlar. Och givetvis trolleriutställningen i Kulturhuset Slottsvakten!

P1050019 (2)

P1050020 (2)

Klockan 14.00 åkte Tim Star och Mattias till Kolmården, där de hade ett drygt arbete med att tömma släpet och bära upp allt till trollerimuseets andra våning. En del jobbar verkligen för trollerikonsten!

boxes1

boxes2

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

2 reaktioner till “Flyttdag nr 2 i Magi-Arkivet”

  1. Vad spännande det låter, och vilken härlig känsla det måste vara för Christer och Gertrud att få se en framtid för deras enorma samling av trollerirekvisita. Vilken tur att Tim Star fick idén med ett trollerimuseum och att Mattias med flera har ställt upp med en hjälpande hand. Verkligen roligt!

  2. Otroligt jobb ni alla lägger ner. Det ser tomt ut i den gamla lokalen men bilderna från Trollerimuseum ser mycket fina ut. Tack för arbetet med detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.