Flying Illusion

Redbull_500x250-KopiaFlying Illusion kommer att uppträda på Globen i Stockholm den 23-24 september. Detta är som bekant världsmästarna i breakdance MEN man visar också flera illusioner.

Där dansarnas till synes oändliga kapacitet tar slut tar Florian Zimmer över. Han är född i Ulm, ses som en rebell bland illusionister och har pekats ut som en rising star i branschen. Som förste tysk tilldelades han priset ”Golden Lion Award” av stormästarna Siegfried och Roy.

Han har redan utarbetat scenframträdanden för Janet Jackson och samarbetade även med hennes bror Michael. Mycket längre kan man inte komma. Och för att komma så långt måste han alltid ha total kontroll. ”Man måste vara uppmärksam på minsta lilla detalj. Det krävs tid, träning och mycket tålamod för att åstadkomma en illusion, och det gäller för alla inblandade.” Och så krävs det förstås ett koncept som är särskilt anpassat till förutsättningarna för Red Bull Flying Illusion.

”Med Red Bull Flying Illusion har jag kunnat göra saker som jag inte kan göra i min egen föreställning. I ett trick måste dansaren till exempel kunna göra en riktig headspin, alltså snurra på huvudet flera varv runt sin egen axel. Annars funkar inte tricket. Det klarar inte jag själv tyvärr. Och jag känner inte till någon annan magiker i världen som fixar det.”

Bassil och Zimmer arbetade med Red Bull Flying Illusion i knappt två år. Tillsammans såg de olika shower i Las Vegas och inspirerade varandra. Resultatet har blivit den påkostade och fascinerande dansföreställningen som handlar om den eviga kampen mellan det goda och det onda.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.