Listen to us

2015 kontaktade den danske trollkarlen Michael Frederiksen en mängd trollkarlar och andra artister runt om i världen om deras intresse att medverka i en bok. De tillfrågade skulle berätta om sin verksamhet som trollkarl, delge synpunkter på olika frågor, ge tips och råd m.m. Jag tillfrågades också, men då jag aldrig arbetat som professionell trodde jag mig inte ha något att ge, så jag tackade nej. Men ett 80-tal ställde upp. Detta blev 8 månader senare en bok ”“ en stor bok på 352 sidor, rikt illustrerad, inbunden och av hög kvalitet. Boken är på engelska.

Teaser_A6

Varje skribent inleder med att berätta hur han kom att ägna sig åt trolleri, fortsätter med att t.ex. berätta om sina förebilder, vad man har för motto, råd till kollegor och blivande trollkarlar, om misslyckanden, succéer osv.

För mig som älskar att läsa trollkarlars biografier är denna bok ett fynd! Det är den bästa trolleribok jag läst på år och dag, och jag är mycket glad att ha den i min samling! Och läsaren kommer inte bara att vara underhållen ”“ han/hon får lära sig en hel del som man kanske inte tänkt på själv.

Några kända nordiska trollkarlar som medverkar i boken är: Alexx Alexxander, Alf Mouwitz, Christina Nyman, Henning Cheff Magic Nielsen, Jesper Grønkjær, Joachim Solberg, Johan Ståhl, John Houdi, Jonas Ljung, Kenny Quinn,  Kristine Hjulstad, Kurt Pjerrot Flemming, Leif Olberius, Lennart Green, Love Melander, Marko Karvo, Michael Deutsch, Michael Frederiksen, Micke Askernäs, Niels Plys, Peter Brynolf, Preben Palsgaard, Rune Klan, Steen Pegani, Stefan Eriksson, Tobbe Blom.

Som bonus lärs i boken ut 14 bartrick som kan användas till att roa och imponera vänner med.

Boken kostar 299:- danska kronor och kan beställas här http://shopmagic.dk/produkt/listen-to-us-showbiz-interviews/

Om Michael: “Michael har ernæret sig som tryllekunstner i København siden 2000. Tryllekunstner Michael Frederiksen optræder i hele Danmark og i udlandet i forbindelse med messer og udstillinger. I 2006 og 2007 vandt han 1. pris i close-up magi i Magisk Cirkel Danmark. I 2008 blev han nr. 3 ved de Nordiske Mesterskaber i Oslo. Michael er underholdende på både dansk og engelsk. Ingredienserne er selvironi og fingersnilde. Lige dele humor og trylleri. Michael har udgivet 15 forskellige undervisnings DVD’er om trylleri, jonglering og diabolo. De har solgt i 10.000 eks. i Danmark og kan lånes på landets biblioteker eller bestilles på Shopmagic “ 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.