MICs klubbmästerskap 2016

Moderna Illusionisters Cirkel har varje höst en tävling om Klubbmästerskap. I år skedde detta den 7 november.  Vintervädret hade börjat, så det hela blev lite försenat p.g.a. snöhinder och två tävlanden fastnade på vägen… Men i vanlig tid 18.30 hälsade presidenten Johan Nylinder de 30-tal komna medlemmarna välkomna och berättade en del klubbnyheter. Nästa möte blir julfesten med julbord, julklappar och framträdande av John-Henry Larsson. Information om Stadsmästerskapet i Västerås, där vi hoppas MIC i år ställer upp – det var länge sedan nu! Men MIC vann ju år 2000, 2002 och 2012. Förslag var att 1:a och 2:an i klubbmästerskapet åker och möter övriga lag.

Så var alla på plats och tävlingen kunde börja. Först ut var Andreas Sebring med en mentaleffekt med en publikassistent, där Stealt Writer och Mental Writing användes. Assistenten får tänka på en plats och ett land, vilket Andreas mycket riktig skrivit på sin tavla. Hon får tänka sig ha en vän med på resan och detta namn finns ingraverat på en platta, som assistenten får som minne.

p1050163

Tove Staaf hade köpte ett nytt trick som hon utförde läsande beskrivningen. Publikassistenten fick en glas vatten placerat upp och ner på huvudet… Allt gick bra.

p1050166

Anders Svensson lånade en mobiltelefon, som placerades i en av sex påsar, som blandades. En publikassistent fick välja bort fem, vilka krossades med hammare. Den lånade mobilen fanns i den sjätte påsen.

p1050167

Victoria Svensson visade Nickelboxen och ett korttrick glatt skrattande. Detta var också ett inträdesprov till MIC – och hon godkändes.

p1050188

Ulf Boiertz (Mr Ess) Trollade fram korvar ur äggvärpande duken, ägg ur genomskinlig äggpåse, Vandrande flaskan och kopp, Ringspelet.

p1050171

Albin Staaf framförde en ringspelsrutin. (Ursäkta dålig bild, men fotografen Gertrud hade inte tillfälle närvara denna kväll.)

p1050173

Johan Nylinder fick hjälp av en publikassistent att strö ut pulver från en mumifierad hamster på armen, så att ett draget korts namn framkom. Ett kort bland många med musiklåtars namn drogs och när assistenten tog på sig hörlurar, så hörde han just den valda låten.

p1050178

Raymond Gustafsson (Ramondo) lånade en ring av en publikassistent, ringen maldes till stoft. En förutsägelse av draget kort med olika kändisar på, “misslyckas” men räddas. Den försvunna ringen hittas innerst av låda i låda. “Dödspilen”.

p1050182

Fabian Gustavsson valde ut en publikassistent, som fick försöka efterhärma, när unge Fabian vände en flaska i ett rör – utan lycka. Fabian förvandlade också flaskan.

p1050185

Janne Näsström demonstrerade på en publikassistent att det finns en viss punkt på huvudet som man genom ett tryck kan få personen att tappa förmågan att läsa. Och mycket riktigt – publiken kunde läsa texten men assistenten begrep inte vad det stod på de visade korten. Janne hade tidigare bett publiken skriva en huvudstad på lapp och lägga i en ask. Nu lämnades en förutsägelse ut, en publikassistent får öppna asken och ta en lapp. På den stod samma huvudstad som på förutsägelsen.

p1050187

Så var det kaffedags! Birgitta Staaf står för jobbet att fixa kaffe och annat dricka, bröd, smör, pålägg och kaka. Och visst var det värt 20:-!!!

p1050190

Vid prisutdelningen visade sig att publiken medels röstning på lappar (hoppas alla även tog hänsyn till klädsel!) hade valt så här:

1: Ulf Boiertz (Mr Ess) 2: Albin Staaf 3: Raymond Gustafsson (Ramondo)

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.