Norrköpings Ungdomscirkus 2016

Den 21 maj såg vi Norrköpings Ungdomscirkus´ 17.00-föreställning. Alla ungdomar uppträder som riktiga proffs, men tyvärr kan man inte säga det om en del av de vuxna, som tillhör cirkusen. Det tar en enorm tid för publiken att få betala och komma innanför stängslet. Bara en sådan enkel sak som att flera säljer entrébiljetter och att använda en kassalåda istället för att stå och rota i en väska efter växel, skulle förkorta tiden betydligt! Och att släppa in publiken i tältet 8 minuter före föreställningens början är alldeles för sent!

Trots att tältet har en massa stolpar som skymmer sikten och att det är enkla träbänkar utan ryggstöd (dagen cirkuspublik är bortskämd med bra sikt och bekvämlighet!), så blev det en trevlig cirkusupplevelse tack vare entusiastiska ungdomar, som kan sina saker. Vi fick se bl.a. många gruppframträdanden av de yngsta, ”vilda djur” fanns, en flickgrupp med akrobatik där en stege användes, och i slutet av första avdelningen tre riktigt bra artistnummer ”“ fyra rephoppande flickor, två jonglerande flickor, en grupp på en- och höghjulingar.

Första numret efter pausen var två duktiga flickor på linor och klot. Två ”kattor” i tyg och en solist i tyg, fem diaboloartister, en rockringartist, många grupper med pyramider och tre man högt och så en hisnande grupp i hopp över plint för att bara nämna något. Gör ett besök själv och se! Klockan 19.00 applåderades alla i finalen.

Bra var att man i år inte hade artistnumren inbakade i någon konstlad berättelse, utan de fick stå för sig själva, vilket de gör mycket bra!

DSC_2983 (2) DSC_2986 (2)

DSC_2990 (2)DSC_2992 (2)

Foto Gertrud Nilsson (Först undanbads fotografering, sen var det förbjudet att fotografera, därav dessa få foton.)

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.