Sveriges Trolleri-Museum

logo

Lördagen den 21 maj var vi hos Tim Star i Kolmården. Vi fick nu se det blivande trollerimuseets lokaler färdigmålade och med alla vitrinskåp m.m. på plats. OJ! Det var snyggt! Här kommer det att bli ett besöksmål för alla. Tim Star och hans familj har lagt ner massor med tid och arbete på att får lokalerna i det här toppskicket. Tim Star har också en fantastisk förmåga att få sponsorer till projektet! Virke, färg, skylt, larm m.m. har välvilligt donerats. Men ett stort jobb återstår – att fylla alla skåp, montrar, hyllor och väggar med föremål.

 

DSC_2967 (2)

Jag hade med en väska med prov på vad jag kan erbjuda och glädjande nog, så fick allt godkänt, så nu ska Tim Star och hans medhjälpare Mattias med skåpvagnen komma till Nyköping och lasta in…

DSC_2971 (2)

DSC_2973 (2)

Trollerimuseets hus har två våningar och den nedersta är för att visa allmänheten. Den övre ska bli ett studierum för trollkarlar, där det kommer att finnas massor med hyllor fyllda med litteratur och trollerirekvisita som inte kan ställas ut för allmänheten.

Efter timmar av tittande och planerande så fick vi följa med till Åby och bese Tims och Jannets stora villa. Den stora källarvåningen är magisk! Ett stort samlingsrum har väggarna fyllda med färgsprakande trolleriaffischer och bilder och överallt finns kartonger med ännu icke genomgångna fotoalbum m.m. från Harries – material som Ulla Harries inte ville ha vid röjningen av Harries´ hus. I ett annat rum finns bord och massor med maskiner, t.ex. flera symaskiner, arbetsmaterial och verktyg för Tim Stars många olika arbetsuppgifter.

DSC_2975 (2)

DSC_2978 (2)

DSC_2977 (2)

Tim Star visar mig ett foto av en 17-årig Harry Harries i artistkostym – en kostym som finns bevarad!

http://sverigestrollerimuseum.se/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Sveriges Trolleri-Museum”

  1. Ja, nu är det nära och man får inte glömma min kompanjon Mattias Ericson! Utan honom hade vi aldrig kommit så långt. Hans kunnande och kontakter har varit ovärdeliga. Och utan alla sponsorer så hade det varit väldigt svårt att genomföra detta projekt.
    Tim Star

  2. En flott och stylish logo – utan kaniner och spelkort – tack för det. Stil och klass!!!!
    En skymt av en top hat och en trollstav – det räcker för att ge en idé om vilket ämne som behandlas…
    Paris, maj 2016.
    ZARRO ZARRO.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.