Nytt nummer av Tumtippen

MB-logo

Magiska Brödernas TUMTIPPEN nr 75 har kommit. Även denna gång har redaktören Crillo fått ihop ett läsvärt nummer. Tittarvänligt också för det var ovanligt mycket bilder denna gång.

MB fyller 75 år i år och Stefan Haglund har ordnat så att föreningen fick en fana av Kungen på nationaldagen.  Under våren har Rolf Isberg och Crillo haft 10 workshops om trolleripresentation. Årsmötet med 40 deltagare hölls på stamstället restaurang Asteria. En introllning och Micke Askernäs höll ett uppskattat seminarium om mentalmagi. Dannyman vann entrickstävlingen som lockat 7 tävlande. Årets kryssning ska gå i september till Helsingfors och förmodligen blir det en träff med finska magiker.

En artikel om Väsby Magiska Klubb finns i tidningen. Att den var så livlig hade man inte en aning om ”“ man hör ju aldrig något om föreningen. Den bildades 1982 av Arne Carpelan och som mest var man 25 medlemmar. VMB besökte Sveriges Magi-Arkiv 1999 och som minne av besöket fick jag en vit björn med tröja med föreningens text och besöksdatum på. Nu får den fortsätta göra reklam för VMK i Sveriges Trollerimuseum i Kolmården.

En rutin för Chop Cup och en presentationsvariant på Gypsy Thread avslutar numret.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.