Trolleriutställning utökad

Har nyligen utökat trolleriutställningen i Kulturhuset Slottsvakten i Nyköping med lite material, som jag hoppas ska intressera och öka intresset för vår konstart.

Ytterligare ett vitrinskåp med diverse magiska föremål      

(Förklarande texter saknas på fotot men det kommer)

Spelkort är trollkarlarnas vanligaste rekvisita.

Här visas ett litet urval av olika sorters lekar, speciella trollerilekar som amatörer använder, lekar att göra solfjädrar av, minneslekar för olika trollkarlar, trollerikongresser m.m.

TROLLERIFACKTIDSKRIFTER

Här visas 80 olika facktidskrifter för trollkarlar från hela världen. I min samling finns nog 200-300 olika till”¦ Sedan 1895 har det utkommit mer 10.000 olika ”“ bara på engelska språket! Jag är ganska säker på att ingen annan hobby/yrke har tillnärmelsevis en så stor utgivning av facktidskrifter?

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Trolleriutställning utökad”

  1. Trevligt att se! Vad är namnet på den rekvisita där ett föremål, ex. en penna. penetrerar en glasskiva. Mycket intressant!

  2. “Clear thru ”“ A space age Penetration”, tillverkad i Harry Stanley´s Unique Magic i London på 1950-talet. Tricket kallas ”One of the worlds most ingenious magical apparatus”.

  3. Häftigt med nya saker i utställningen på Slottsvakten i Nyköping. För besökarna kan det inspirera att vilja se mer och åka till Sveriges Trollerimuseum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.