Bokrelease

12998761_1307890665893229_8262307068216880274_n

Den 13 september  är det bokrelease på Dansmuseet i Stockholm. Per Eklund presenterar sin bok Trolleri som konst och kultur.

Trolleri som konst och kultur förklarar trollerikonstens historia och utveckling. Författaren berättar om de trollerikonstnärer, kvinnor och män, som kom att använda det oförklarliga för att underhålla en hel värld. Boken skildrar hur historien formade dessa artister och trollerikonsterna som fick det omöjliga att verka möjligt.

Trolleri som konst och kultur visar att trollerikonstens kul­turella påverkan genom historien varit minst lika betydelsefull som övriga konstarters och kulturyttringars, trots att den verkat utifrån andra förutsättningar och ofta betraktats med oblida ögon. I detta välillustrerade verk ger oss Per Eklund en storslagen historia som hitintills saknats på svensk botten.

Per Eklund är pedagog, författare och trollerikonstnär. Som författare har han skrivit läromedel för grundskolans senare del, gymnasiet och vuxenutbildning. Han har vunnit SM i Close-up-trolleri, varit coach för Svenska Landslaget i Magi, suttit som president för Svensk Magisk Cirkel och är nu ständig sekreterare i Svenska Magiska Akademien.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Bokrelease”

  1. Den Svenska Magiska Akademien ser ut att vara en överraskande välpopulerad sammanslutning:
    http://bfy.tw/7W9P
    Akademin ligger nog bra till för att få ett Merlin-pris för sin omfattande och viktiga verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.