Cirkusakademien

Årets Charlie gick till Johan Vinberg! GRATTIS!

Lördagen den 18 november 2017 delade Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige (Cirkusakademien) ut ÅRETS CHARLIE 2017 i samband med Albin Ganovic’s föreställning ”Ohlala” i Malmö.

Denna utmärkelse har instiftats av Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige som ett bevis på Cirkusakademiens uppskattning och erkänsla för mottagarnas särskilda insatser eller verksamhet för att främja de syften som Cirkusakademien gjort till sina, nämligen att bevara cirkus som en i Sverige allmänt erkänd konstart, sprida kännedom om samt främja intresset för denna konstart.

Årets Charlie 2017 har tilldelats en person, som har visat sig vara en hängiven cirkusvän med enorm historiekunskap om cirkusens mångåriga roll som en levande kulturform. Han besitter stor kännedom om cirkusföretagare och artistfamiljer i generationer. Han är en stor kunskapskälla för bl.a. forskare i cirkus och underhållning.

Cirkusakademiens Prisjury har beslutat tilldela Johan Vinberg ”Årets Charlie” 2017 för hans kulturella insatser till fromma för cirkuskonstens bevarande. tmärkelsen består av ett konstverk föreställande den världsberömde clownen Charlie Rivel (1896-1983). Den allra första Årets Charlie tilldelades 1985 dåvarande direktrisen för Cirkus Scott, Käte Bronett.

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige instiftades i Stockholm 16 mars 1973 och skall verka för att bevara cirkus som en i Sverige allmänt erkänd konstart, sprida kännedom om cirkuskonsten samt främja intresset för denna konstart.

Akademien för Cirkuskonstens bevarande i Sverige Hans Lindgren, Schreibstallmeister/Sekreterare Tel. 0706-230166  soh.lindgren@tele2.se

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.