Joe Labero i Nyköping

Joe Labero kom till Nyköping den 3 mars med sin show A Magic World ”“ till ett så gott som utsålt Rosvalla (1.400 platser). Gertrud, jag och Mr Zeth hade köpt biljetter i god tid, så vi satt bra till. Men alla såg utmärkt, fantastiskt ljus på scenen och två enorma videoskärmar! På eftermiddagen ringde Joe Labero och önskade oss välkomna ”“ en trevlig gest. En timme före föreställningen så visades äldre film med trolleri på skärmarna.

Den röda tråden i denna föreställning, som väsentligt skiljer sig från de tidigare, är att den handlar om Joe Laberos magiska karriär. Från det han växte upp i Alvesta, fick en trollerilåda, till hans nuvarande hemmaort Singapore. Fred Kaps-lådan står hela tiden på scenen, och det är därur han tar sin rekvisita. Jag förstår att vissa trollkarlar tycker att det blir mycket ”skrytprat”, men jag tycker det var en intressant resa tillsammans med honom ”“ och har en svensk trollkarl haft sådana framgångar som Labero haft , så finns det all anledning att berätta därom. En karriär för en svensk trollkarl som ingen haft en liknande! Och jag måste säga att de trick Labero utför, de kan han och utför dem perfekt!

Hela showen har stil elegans och klass, och Labero gör entré ur Smoke Chamber i mycket stilig kostym, som han plockar av sig plagg för plagg under showen. Kort till duk, kortfångst. Chop Cup, bägarspel med frukter, Notboken med Victor Borge”“föredrag och dirigentstav. Avklippt duk blir hel. Ronnie Nilsson är sidekick och komisk medhjälpare och han produceras ur hopvikbart kabinett. Eldboken, ringspelet. Ronnie svävar snurrande på kvast, sedelförvandling. Laberos mentor Carlo Tornedo hade sagt att reprutinen måste vara med så den gjordes tillsammans med en kvinnlig åskådare.

Alla har fått ett kuvert med Tarotkort i, och här får alla själva lära sig ett trick ”“ som de allra flesta klarade av, trots att det är en ganska invecklad och lång procedur som görs. En lånad ring placeras i ett äpple, som sätts på Laberos huvud. En armborstpil skjuts, som delar äpplet och pilen som fastnar på en tavla har fått med sig den lånade ringen. En spegel genomborrras och viks. Effekten upprepas med en noga undersökt stor metallplatta, som Laberos armar penetrerar. Svävande damen med en kvinnlig assistent från publiken. Hennes skor tas av först, men när de ska sättas på igen, så är en sko försvunnen. Paket kommer in, innehållande ett stort isblock , som slås sönder nere hos publiken och ur detta kommer skon.

Duk genom telefon och andra konstigheter. En pojke från åskådarna får dra ett tarotkort, påse med massor av kortbitar visas och en väljs. En förutsägelse visas ”“ det valda Tarotkortet och en bit fattas vilken är den valda kortbiten. Pojken får allt med sig som tack. Uppblåst jordglob kastas ut till publiken. Förste mottagaren får tala om vad han heter, nästa får välja ett land, nästa ett hotell och rumsnummer. En låda som hela tiden varit upphissad ovanför scenen firas ner, öppnas och ur en tillsluten burk tas ett papper upp på vilket just allt står ”“ mycket riktigt. En liten box sätts samman av sidor och härur produceras 11 stora fanor på stänger ”“ en imponerande och färgrik final! Throwing cards och Joe Labero och teamet tackar för sig. Publiken verkade oerhört nöjd, vilket också visade sig vara fallet när jag talade med några vid utgången.

Givetvis fanns Joe Labero på plats för att låta sig fotograferas och skriva autografer. Några snabba ord med Joe Labero ”“ och så hem för att börja skriva referat”¦ Södermanlands Nyheter var lika nöjd som vi med den 105 minuter långa föreställningen!

En kommentar till “Joe Labero i Nyköping”

  1. EN FANTASTISK KARRIÄR AV EN FANTASTISK OCH UNIK TROLLERI-ARTIST.

    LABERO HAR GÅTT DEN LÅNGA VÄGEN FRÅN RONDO, GÖTEBORG, — TILL
    SINGAPORE – TOTALT VÄLFÖRTJÄNT SUCCÉ.

    KEEP UP THE GOOD WORK !!!
    ZARRO ZARRO, PARIS – mars 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.