Trolleri i Råå

Idag såg vi återigen Fredrik Karlsson på campingen här i Råå. Han berättade, att han under sommarhalvåret uppträder på ca. 120 campingar. Fredrik levererar sina trick
med energi och humor, vilket uppskattas av publiken, som villigt deltar och
skrattar. Fredrik kallar i år sin föreställning för “Sagolik magi”.

 

Den börjar med färgförvandlande duk, produktion av “bananer” , uppstigande trollstav, myntkylare, korttrick med jumbokort. Mismade flag, tärningslådan, ringspel med publikassistent. Då man ville att trollkarlen skulle trolla fram en kanin, så svingades en trollstav över ett barn  och vips rullades det ut en duk föreställande en kanin. Produktion ur Masters hat och föreställningen avslutades med ringklockor ur hatten.


Willardo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Trolleri i Råå”

 1. Tack för ett trevligt reportage !!!
  Ett stort BRAVO till FREDRIK KARLSSON för att han har civilkurage att uppträda på – obekväma platser och med svåra villkor.
  Jag känner det som om jag vore med själv – då jag varit igenom hela situationen i yngre dagar – blöta gräsmattor, sandiga platser, vacklande och i hast uppsatta podier och i övrigt inga faciliteter alls …. upprepade regnskurar och blåst som skulle undvikas … det var i Göteborgs-trakten – när jag sedan fick lärartjänst i ZAMBIA, kom jag att uppträda i bush-villages /jodå – också på flotta hotell / och här fick man hålla till godo med – vad som helst,,,
  Vid passage in i tse-tse-flies infekterat område, blev vår jeep , vid varje picket, av gouvernment rangers sprayad med insecticider, både insides och utsides, sedan vidare i 40 C till byar som saknade – allt , men dock hade en positiv, glad och tacksam publik.
  Man hade tillfredsställelsen av att ha skapat en stund av glädje till en population som nog kunde hålla sig för skratt – och detta är trolleri-underhållningens adels-märke :
  att producera en god och glad, även minnesvärd, stund för – alla !!!
  ZARRO ZARRO, Paris i juli, 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.