Skåne Magic Academy

En solig måndagskväll i mars träffades vi, en grupp entusiastiska trollkarlar, för att laga god mat, bolla idéer med varandra och lyssna på Douglas Nordenbelts seminarium ”Bygga en scenshow”. Douglas erfarenhet av att ha jobbat både utomlands och i Sverige som artist och varit med i Talang detta år gör att han vet vad han pratar om när det t.ex. gäller val av trick, hur man jobbar med åskådare på scen och hur viktigt det är med musik i en scenshow.
Genom seminariumet så gick Douglas igenom hans tankar runt öppningstrick, vikten av variation i showen, call-backs, detaljer vi trollkarlar inte tänker på, manusbearbetning och frågor vi trollkarlar borde ställa oss för att bli bättre.
Det jag tyckte om med detta var att Douglas tyckte om att höra våra egna erfarenheter och tankar runt varje ämne han tog upp, det kändes mer som ett öppenhjärtligt samtal mellan oss alla utifrån det Douglas pratade om. Även om det inte lärdes ut några direkta trick så kände jag att det är väldigt viktigt för oss som har en dröm att en dag sätta upp en show eller bara utveckla det vi redan har och bli en bättre underhållare för våra kunder. Tack Douglas för att du öppnar upp dina tankar runt scenshow och strävan efter bättre underhållning. 

Text Anders Björkman, foto Jonas Persson
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.