Daniel Kane

Videoklippet på hans medverkan i Talang 2017 har setts av över åtta miljoner tittare. I höst, med start i oktober, kan Daniel Kane ses i sex stycken shower på Eztrad vid Rosängen i Örebro.

Allt började dock redan 1991 hemma i Karlskoga då Daniel fick sin första låda med trollerinummer. Tillsammans med den lådan spenderade han åtskilliga timmar för att lära sig att behärska allt den innehöll.

”“ Jag var hemma och var sjuk och såg att de sålde en trollerilåda via TV-shop. Efter mycket tjat så fick jag den och efter två dygn kunde jag alla tricken, berättar Daniel. De följande åren lärde han sig bland annat att behärska ett av de svåraste tricken ”“ det kinesiska ringspelet och det har även blivit ett av Daniels favorittrick, vid sidan av att trolla fram fåglar och bowlingklot. Efter det har karriären varit spikrak. I Talang 2018 gick han till final och till och med Alexander Bard var imponerad.

”“ Allt handlar i grund och botten om fysik och biologi. Det är egentligen ingen konstigt med det jag gör. Allt handlar bara om att tänka ut hur och att träna, säger Daniel Kane. David Copperfield, Joe Labero och John Calvert är några av förebilderna och idolerna.

”“ Att jag var med i svenska Talang förra året var lite av en test för att se hur det är att vara med i en sådan produktion och vad det kräver av mig. Jag har en plan att delta i brittiska, franska och italienska Talang. Tyvärr gick det inte som jag ville i finalen. Tanken var att det svävande klotet sakta skulle sänkas ner i en låda som sedan fattade eld och i röken från den elden skulle min papegoja Elsa uppenbara sig. Bara några dagar innan deltagandet fick jag veta att den tekniska lösningen för detta hade blivit försenad och då var det för sent att byta. Sedan blev inte ljussättningen så som jag önskat. Nu blev det som det blev. Hela scenen var ju svart och det var tänkt att klotet skulle sväva över en fullt upplyst scen.

Sedan några år tillbaka är Daniel Kane boende i Örebro. Under sommaren har det blivit en resa till London för att knyta nya kontakter och träffa olika eventarrangörer för att på så sätt kunna jobba mer internationellt i framtiden. ”“ Att jobba mer i London är ett av målen. Det är en mycket intressant stad som ligger nära Sverige och som har cirka tio miljoner invånare ”“ beroende lite på hur man räknar med förstäder och sånt. Alltså lika mycket som hela Sverige. Sedan vill jag bli ännu mer kreativ och skapa ännu fler nya spännande maginummer.

Det finns även en plan att delta på den brittiska versionen av Talang. ”“ Det skulle innebära en enorm draghjälp för att just kunna jobba mer internationellt. Men innan jag kan vara med där vill jag ha klart tre unika nummer. Det hade jag inte till svenska Talang.

Vad har du för planer för framtiden?

”“ Till att börja med så blir det sex stycken magiska shower i höst på Eztrad vid Rosängen i Örebro. Och så blir det förhoppningsvis även en kommande turné nästa år. Jag har inlett ett samarbete med en känd komiker som jag hoppas ska leda till en givande kollaboration och någonting bra för båda.

Text: Ulf Hjelting

Läs även häri: orebroarn.se

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.