GMK Klubbworkshop 5 mars 2018

Göteborgs Magiska Klubbs nya ordförande Isidor välkomnade oss till mötet och berättade om vad som var på gång i magivärlden.

Oliver Häggblom var med i semifinalen i talang med ett fint nummer. Han gick tyvärr inte till final men chansen finns fortfarande om han får juryns wildcard.

Martin Rosvall och Anders Fox gästtrollade på Magic Club i Oslo den 22 februari. Både de och publiken hade en rolig kväll. En resa till Oslo och Magic Club kan verkligen rekommenderas.

Den 28 mars kommer Mystique till Haket i Göteborg. Gästartist är GMKs Gaston. Passa på att boka innan biljetterna innan de tar slut.

GMK kör nästa gång Magiska Klubben den 2 april. De som vill uppträda för träning på scen inför publik anmäler sig till Isidor via e-post.

Anders Sylvan hyllade Torbjörn med en enkel tulipan sång eftersom han just denna dag fyllde 49 år. Grattis!

Dags för kvällens tema som var en klubbworkshop benämnd TLS. Det är de olika magiska teknikerna Topit. Lapping och Sleeving som trollkarlar kan använda till lite olika saker. Christer Jönsson visade frikostigt prov på olika rutiner och hur man kan tillverka och använda hjälpmedel.

Mycket trollades fram och bort till publikens applåder. Vi diskuterade hur man kan använda olika delar i sin egen föreställning och vad man kan tänka på.

Christer hade förberett sig utmärkt och hade många bra tips på hjälpmedel och framträdande. Publiken lyssnade intresserat och vi diskuterade tillsammans olika användningsområden.

Efter en fullmatad workshop vad det dags att vi alla blev matade. Alexander hade dukat fram fika frukt och godis i överflöd så alla blev mätta och laddade för del två av kvällen.

Nu var det öppen scen för de som ville visa något i kvällens tema eller ville prova något nytt de hade kommit på. Martin hade fyra mynt som förflyttade sig osynligt. Dusenberg flyttade hjärnvågor till Isidor som gjorde att han kunde förutsäga rätt ordning i en kortlek. Oliver hade nya kortkonster att visa oss.

Sen blev det mingeltrolleri resten av kvällen tills det var dags att åka hem i snöstormen.

Tack Christer för en mycket givande workshop. Nu har vi något att klura på till nästa klubbmöte.

Text & foto: Leif Densloe

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.