Stadsmästerskapen i Västerås 10 februari

Det är 20 år sedan vi sydde ihop grundidén till stadsmästerskapen i Västerås: Kort hälsningstal, lunch, säljare av trollerigrejer, lotteri, lagtävlingar mellan de olika klubbarna, kaffepaus med mackor, seminarium och prisutdelning. Vi kunde aldrig föreställa oss då att konceptet skulle hålla i 20 år. Det är endast smärre justeringar som vi gjort sedan starten. Lagtiden har ökats från 10 minuter per lag till 12 minuter. Antal deltagare i varje lag har vi ändrat från minimum tre till två trollkonstnärer. För övrigt är det mesta sig likt.  Från år till år har stadsmästerskapen i Västerås varit en uppskattad träff för trolleriintresserade. Och, varje år brukar det finnas kvarglömda saker i lokalen när vi städat på kvällen efter evenemanget. Några exempel; En fin kavaj (och till den hittade vi aldrig någon ägare), en plånbok, glasögon, trolleriböcker, en svart fin dokumentportfölj, ett par herrskor, flertalet trolleritrick, en hatt, trollerirep, mobiltelefon osv. Nu i år hittade vi ett par läsglasögon och fem dinarer från Serbien samt en sidenduk.
.
I år kom det fem lag och tävlade: Huddinge, Upplands Väsby, Örebro, Uppsala och Västerås. Det trollerilag som har störst erfarenhet av att vinna stadsmästerskapen vann, nu för nionde gången tog Örebro hem vandringspriset. Gratulerar!
Det som stack ut lite extra i år var den goda maten samt att VMK visade två illusioner i följd på tävlingen.
– Vi har aldrig fått så god mat här förr sade många av gästerna. Nu ska vi skriva ett tioårskontrakt med cateringfirman.
Välkommen alla igen nästa år, lördagen den 9 februari 2019. 
Kim Gordon

Det segrande laget – Örebro Magiska Cirkel

Bästa enskilda akt vanns av Björn Wester från Huddinge.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.