Joe Labero

Joe Labero fotades i sin gamla hemstad Alvesta. 
Foto: Axel Öberg

Illusionisten Joe Labero växte upp i Alvesta, lirade fotboll och hockey men en trollerilåda i 12-årspresent fick honom att slå in på annat spår. Som ungdom ställde han upp i talangjakter och det gick bra och bäddade för hans karriär som magiker. Med flertalet utsålda turnéer världen över fortsätter Labero sin framgångssaga genom en blandning av illusioner, magi och humor. Nu är Joe Labero aktuell med föreställningen Unexpected Visit. Det är en 80 minuter lång show vars turnéplan innehåller orter som Askersund, Åmål och så Gummifabriken och Värnamo den 19 oktober.

”“ Det blir underhållning som ska fånga den nya, unga publiken. Kontakten med publiken ser jag fram mot. Det blir en show där jag kommer närmare publiken, mer intimt. Jag brukar komma ihåg namn på personer i publiken. Så jag kommer att låna slipsar, sedlar, hålla på med kortlekar. Det är de naturliga tingen, det är det som imponerar mest på folk 2019, säger han till tidningen.

Joe Labero säger att han fortfarande efter runt 36 år i branschen fortfarande älskar sitt yrke och att han ger sitt yttersta varje kväll. Han slipar på detaljer och repeterar tills det sitter som det ska. Alvesta drygt fem mil bort är ingen metropol för Värnamobor och vice versa, så anledningarna att besöka varandras orter är inte så stor om det inte handlar om jobba vill säga.

”“ Jag har faktiskt varit i Värnamo, men det var många år sedan. Då uppträdde jag på skolor och ålderdomshem, säger den 55-årige Las Vegas-bon.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.