Magic Weekend – slutet av en era

Magic Weekend i Lund
Ett fantastiskt program hade annonserats annonserats till Magic Weekend i höst, men den 18 Februari i år kom den ledsamma nyheten att inte bara årets kongress ställdes in, utan att det inte skulle bli nån mer kongress.

Under 33 år tog Magic Weekend magivärldens stjärnor till lilla Sverige, och formade mer än en generations uppfattning om vad bra trolleri kan vara. Magic Weekend var även i framkant med att inte bara reflektera dagens trolleri, utan strävade efter att forma morgondagens trolleri, genom att boka mer experimentella och ovanliga akter. Magic Weekend satte t.ex. som mål att boka så många kvinnliga trollkonstnärer som möjligt, många år innan alla andra.

Magic Weekend har varit ett viktigt inslag i framväxten av svenskt trolleri, och det är med sorg och saknad vi tar farväl.

Gay Ljungberg skrev på Magic Weekends hemsida:

Efter 33 fantastiska Magic Weekends har vi tvingats att ställa in Magic Weekend 2020 och 2021 pga pandemin. Vi såg verkligen fram emot en återstart 2022 i Halmstad.

Det är med stor sorg vi nu har beslutat att ställa in Magic Weekend 2-3 september 2022 i Halmstad och därmed sätter en definitiv punkt för vårt arbete med att arrangera magikongresser efter 33 lyckade Magic Weekends.

Birgitta blev plötsligt allvarligt sjuk för en tid sedan och kom hem för några dagar sedan efter en vecka på sjukhus. Vi kan konstatera att hon inte kommer att orka arbeta med Magic Weekend och jag måste själv dra ner på min arbetsinsats för att stötta hennes hälsa.

Vi vill ta tillfället i akt att tacka er alla deltagare som givetvis utgör kärnan i konceptet Magic Weekend. Utan ert stöd och deltagande hade inte Magic Weekend ansetts som en av världens bästa magikongresser.

Hjärtligt tack!

Om du har nån anekdot eller favoritminne från Magic Weekend, posta det gärna i kommentarerna nedanför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.