Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

En underbar solig dag i Göteborg som firar 400 år i Frihamnen och Liseberg firar 100 år med bland annat Carl-Einar Häckners jubileums varieté.

Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

20+ grader och showmannen Carl-Einar har satt ihop en varm och häftig show i hög klass. Orden jag tänker på är energi, värme, och kärlek. Carl-Einar som fick göra show på Liseberg redan som 11- åring och har haft sin egen varieté i 20 år på stora scen har gjort en fin jubileumsföreställning som nu endast visas i fyra dagar.

Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

Han hedrar svensk magihistoria med en riktig vacker scen med bilder i sin show “Tidsmaskin” där han lär publiken om de som kom före honom. De som har underhållit och som inspirerat honom genom åren. Carl-Einar fångar in den fullsatta publiken och straxt sjunger alla med i hans sånger och skrattar åt han humoristiska trolleri. Det blir intimt och fullt med energi där vi får se några klassiska magiska nummer. Nästan så han själv inte blir imponerad men när man ser fina manipulationer med röda bollar, komiska nummer med tärningslåda, tankeläsning och knivillusion sitter publiken förundrad.

Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

Det enkla numret med en röd duk som blir blå som han gjorde som 11-åring är så vanlig för oss som trollar men han gör det med sådan komik och värme att publiken älskar honom. Carl-Einar Häckner hör hemma på Liseberg och publiken gillar att han är tillbaka. Vi sjunger med och applåderar. Tillsammans med sina vänner ger han oss en riktigt klassisk varieté. Malte Knapp gör sina fantastiska och våghalsiga cykelnummer. Vi tappar andan och ett sus går när han nästan faller över scenkanten med en enhjuling som är minst 7 meter över marken där vi sitter. Lindansaren Silea gör ett vackert och avancerat nummer på lina i 1920-års stil och publiken jublar när hon elegant balanserar på linan.

Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

Fantastiska framträdanden av samtliga och Varietéorkestern som spelat så länge med Carl-Einar har perfekt timing i musiken och smälter ihop hela föreställningen. Självklart flyger käppar ut gylfen och till slut är han täckt i blod och genomsvettig. Imponerande att han laddar om till nästa föreställning om bara två timmar.

Carl-Einar Häckner varieté på Liseberg 2023

Jubileet är över för denna gång men jag hoppas fler får chans att se denna fina föreställning som bjuder på mer kvalitet och artisteri än vad många inom bokningsbranchen förmodligen förstår. Jag går hem med värme och kärlek i hjärtat för magi, varieté och Carl-Einar Häckner. Tack!

/Densloe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.