Hermetic Press och Tom Stone

Hösten 1993, strax efter utgivningen av boken “The Warpsmith’s Toolbox” blev Tom Stone kontaktad av Stephen Minch, ägare av det amerikanska förlaget Hermetic Press. Stephen hade läst Toms bok, och var intresserad av ett samarbete. Efter många förhinder, så är nu, sexton år senare, det samarbetet klart. I december 2009 så skickade Tom Stone det sista materialet till förlaget.

Totalt är det omkring 60 trick och rutiner, beskrivet med nästan 300 sidor råtext och 944 illustrationer. Efter den grafiska formgivningen är klar, så beräknas sidantalet bli omkring 500-600 sidor.
Innehållet är dels det bästa materialet från Toms tidigare böcker, eböcker och tidningar, plus en hel del som hittills varit opublicerat. Spännvidden på materialet är allt från korttrick och close-up, till mentalism och scenrutiner. Förordet är skrivet av Peter Rosengren, och omslagsgrafiken kommer att göras av Anders Modén. Bokens titel kommer vara “Cerebral Vortex” – en ordlek där de latinska namnen för Hjärnbark och Malström kombineras. Verket kommer sändas till tryck i april 2010, och kommer finnas på marknaden några veckor senare.

Det var nära att projektet drabbades av ännu en försening – bara två veckor efter att Tom skickat de allra sista raderna till förlaget, så drabbades han av ett allvarligt datorhaveri där allt material försvann – ironiskt nog skedde haveriet samtidigt som Tom var iväg till en datorbutik för att köpa en extern hårddisk för att kunna säkerhetskopiera materialet.

Hermetic Press ( http://www.hermeticpress.com) är känt för sina högkvalitativa publikationer, och har tidigare publicerat böcker med material av Alex Elmsley, Tommy Wonder, T.A. Waters, Roberto Giobbi, Max Maven m.fl.

stone

Förutom att hans bok äntligen ges ut, så fortsätter Tom Stone med sitt andra år som kolumnist för tidskriften Genii. Plus att han regelbundet kommer att synas på Magic Bar i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.