Upsala Magiska Rader

Upsala Magiska Bröder bildades i december 1946. Men det dröjde ända till 1986 innan föreningen skaffade sig en tidning. Redaktör för nr 1 årgång 1 var Per Eklund. Det var tänkt att föreningens A5-blad, som fått namnet Upsala Magiska Rader, skulle utkomma två gånger per år – och det gjorde det t.o.m 1995. Sen blev det ett uppehåll till 1998 då det kom ett till nummer. Jag tror inte det har utkommit fler nummer av Upsala Magiska Rader ”“ i Magiarkivet finns de i alla fall inte”¦

Men på UMB:s årsmöte 2010 föreslogs att tidningen skulle återuppstå och för kort tid sedan skickades nr 1 2010 ut till alla medlemmarna som en PDF-fil. Det blev 13 intressanta sidor! Ordföranden Per Johan Råsmark och vice ordföranden Gustav Kullander har ensamma svarat för innehållet, men i kommande nummer räknar man med bidrag från övriga medlemmar också.

Referat från Stadsmästerskapen i Västerås, intervju med Alkwin Wanders och hans cheerleading-assistenter, intervju med Andreas Mattisson och en artikel om NM ur arrangören UMK:s synvinkel har blivit välskrivet och mycket intressant material som allt rör UMB.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.