Norsk Tryllemuseum

Norsk Tryllemuseum ligger på Munkedamsveien 65b, 3. etg. Vis-a-vis Aker Brygge i Oslo. Det har öppningstider på söndagarna mellan 13.00-1600, och man har ett 30-tal besökare varje söndag. Kontaktperson är Terje Nordheim som har lagt ner ett enormt jobb på att få dels ihop samlingarma och dels få dem på plats på det dekorativa och upplysande sätt som de visas.  Museet är väl värd ett besök!

Museet har ända sedan starten legat helt utan kostnader i en större lägenhet i ett hus som ägs av en medlem i Magiske Cirkel Norge. Nu har emellertid förändringar skett och museet måste flytta den 31 december i år. Förutom gratis hyra så åtnjuter Norsk Tryllemueum bidrag från MCN och DMR.

Magisk Cirkel Norge vill givetvis inte mista museet och man tänker därför köpa en större lokal. Föreningen har mycket pengar bundet i vad man kallar MCN´s fond til Magiens Fremme. Man har därför utlyst en extraordinär generalforsamling den  31 oktober kl 19.00. Här önskar styrelsen få tillstånd att omplacera fondens kapital från bank till utlån till museet.

Jag önskar att detta ska fungera och önskar Norsk Tryllemuseum lycka till!

Här några foton från Norsk Tryllemuseum, som Gertrud tog när vi besökte det för några år sedan.

Christer och Terje Nordheim

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.