Liseberg Magic

Under hela sommarsäsongen spelades Liseberg Magic på nöjesparkens lilla scen. Föreställningen var i huvudsak en illusionsshow avsedd för familjepublik. Fiktionen bakom föreställningen var att en kanin, någon gång på 1970-talet, grävt sig genom jorden från Liseberg till Las Vegas för att hälsa på en kaninsläkting som arbetade på en trollerishow där. Väl hemkommen blev kaninens historier om den väldiga showen till myter som fördes vidare mellan generationerna i Lisebergs kaninvärld. Nu har Kalle Kanin med utgångspunkt från myterna skapat en show med trollkarlarna Siegfried och Freud, assisterade av tre gröna kaniner.

Siegfried, Freud och de gröna kaninerna framträder även nu under Lisebergs julöppnande med en mindre show på Taubescenen. Kaninerna och Siegfried trollar fram Freud ur en lådstapel, de gör en storleksanpassad kaninversion av de kinesiska stavarna och parasollillusionen och avslutar med en subtrunk i julklappsutförande.

 

Föreställningen är även denna gång skapad av Lisebergs programavdelning och Sven Östberg har bistått med illusioner och annat trollerimateriel.

Föreställningar på fredagar, lördagar och söndagar. Sista chansen den 23 december 18.00.

Ensemble:

Sigmund (Marcus Gustafsson eller Mikael Nygren)

Freud (Joel Zandén eller Mikael Nygren)

Julius (Kanin)

Jula (Kanin)

Julhio (Kanin)

Fotografen heter Stefan Karlberg

Hemsida: http://liseberg.se/sv/hem/Jul-pa-Liseberg/Julunderhallning/liseberg_julmagic/

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.