Liseberg Magic

Liseberg öppnade 28 april och då var det också premiär på årets produktion på Lilla Scenen – Liseberg Magic. Lilla Scenen är ”kaninernas” scen, där teaterdirektören Kalle Kanin varje år sätter upp en ny familjeföreställning.

Konceptet bakom årets produktion är att en av det gröna kaninsamhällets anmödrar, någon gång under 1980-talet grävde sig genom jorden till Las Vegas där hon hälsade på en avlägsen släkting som arbetade i en av Siegfried och Roys shower. Berättelserna från Las Vegas har sedan förts vidare från generation till generation och med utgångspunkt från dessa berättelser har Kalle Kanin nu satt upp en magi-show med dansare, glitter och stora illusioner.

De nu levande kaninerna har aldrig själva sett någon Las Vegas-show, men har så gott de kunnat följt berättelserna från 1980-talets mitt. Det är en i kaninvärlden – påkostad föreställning. Förutom Kalle själv och hans storasyster Kanina uppträder 3 balettkaniner och människorna, Siegmund och Freud med trolleripraktikanten Ken.

Showen innehåller en lejonbursvariant, en svävillusion, Disembodied och ett subtrunksinslag  förutom kanindans förstås.

Man föreställer sig gärna att Lilla Scenens publik i huvudsak består av barn. Årets produktion riktar sig i lika hög grad till de vuxna. Något som också är förutsättningen för god barnunderhållning.

Föreställningen är producerad, regisserad och koreograferad av personal på Lisebergs underhållningsavdelning. I de delar som har med trolleri att göra har man konsulterat Sven Östberg.

Lissberg Magic spelas i princip 2 gånger per dag alla veckoslut och helger fram till början av oktober. Från mitten juni till slutet av augusti varje öppetdag. Exakta datum finns på Lisebergs hemsida www.liseberg.se 

Text  Sven Östberg, foto Stefan Karlberg.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.