Tumtippen

Tumtippen är Magiska Brödernas tidskrift. Den brukar komma ett par gånger om året med referat, artiklar och många trickbeskrivningar. Rdaktionen har i många år bestått av Crillo/Christer Lindgren och Ismo Nurmilehto.

Häromdagen kom nr 60 av Tumtippen – och den var lite annorlunda. Redaktionen har hittat ett nytt grepp, nämligen att ha temanummer där en av föreningens medlemmar porträtteras. Först ut var Dag Lofalk. För att hinna med att ge alla ett porträtt inom rimlig tid måste redaktionen nu öka utgivningstakten. Nästa nummer beräknas komma redan i augusti.

Dag Lofalk – “Sveriges enda FISM-president” – presenteras på tre sidor och det var intressant att läsa hans magiska “karriär”. I sjuårsåldern såg Dag sin första trollkarl, blev flitig låntagare av trolleriböcker på biblioteket, där t.ex. Ulf Mörlings bok gav flera trick att visa omgivningen. Mr Sim lärde ut en hel del men det var ett besök i Tannen´s trollerishop i New York som blev den stora gnistan. Först nio år senare blev Dag medlem i Svensk Magisk Cirkel där han snart blev bibliotekarie. Mellan 2001 och 2008 var Dag president för SMC. Och när SMC fick världsmästerskapet i trolleri 2006 så blev Dag förstås FISM-president och fick en hel del att stå (även om Christer El Duco tog hand om mycket).

På sju sidor lär Dag så ut ett antal trick, illustrerade med fina färgfoton. Ska bli spännande att läsa flera temanummer!

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.