Världens tjusigaste trolleritidskrift

Om bara ett par dagar är det dags för Magic Weekend i Lund – Världens bästa franska magikongress någonsin… utanför Frankrike. Jag laddar upp med att läsa världens tjusigaste trolleritidskrift. En av mina magiska favorittidskrifter är nämligen den franska l’Illusionniste. På ett par år har l’Illusionniste utvecklats från en trolleritidning bland många andra till ett glansigt, glossigt magasin som lägger tyngdpunkten på stora, härliga bilder.

Trickbeskrivningarna (kort och close up) är övertydligt illustrerade med bildserier som visar alla moment från A till Ö. L’Illusionniste blandar trickbeskrivningar med kulturella och historiska reportage. I varje nummer presenteras t.ex. en internationell konstnär, karikatyrtecknare eller fotograf som har använt trolleri eller optiska illusioner som tema i sin konst. Det var för övrigt dessa artiklar som gjorde att jag fastnade för tidskriften. Jag älskar magi som konst och konst som magi.

 

 L’Illusionniste ges ut fyra gånger om året av Cercle Français de l’Illusion, men man behöver inte vara medlem för att prenumerera eller köpa lösnummer. www.illusionniste.org 

Christina Nyman

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.