Barnkalas

Under ”Trollkarl i Norrköping sökes” fann jag denna annons införd i Familjeliv:

Jag ska ha 6-årskalas för min dotter, med maskeradtema magi och sagovärld. Vi har planerat klädsel, utsmycknad av hemmet och fika så att det passar temat. Men jag skulle vilja överraska dottern med en trollkarl eller clown som kommer och “showar” lite, och tex delar ut godispåsar på något kul sätt.

Jag har varit i kontakt med några proffesionella trollkarlar, men det blir sååå dyrt och känns också lite overkill. De är ju barn, det behöver inte vara så avancerat.

Det är ingen här inne som känner någon som kan trolla “lite grann” (trolla fram mynt bakom örat, gömma servetter i ärmen… ), eller som kan komma och vara lite clown under någon halvtimme?Kanske någon med tonårsbarn som gillar att spexa lite?

Vore sååå glad om det gick att fixa!!

 

Presidenten i Moderna Illusionisters Cirkel, Norrköping, Klas Larsson svarade så här bra: 

“Hej! Jag har varit trollkarl för barn och familj i snart 30 år och vill därför belysa vad du skriver, vänligt:
Jag vet inte vilka priser som du har blivit erbjuden, så det kan eller vill jag inte kommentera. Men till skillnad från vad många tror när det gäller underhållning så är barn i 5-9-årsåldern den absolut allra, allra svåraste målgruppen av alla att underhålla! Långt svårare än en vuxen publik. För barn är smartare, mer på hugget, mer vakna, mer kritiska och framförallt mer vaksamma, speciellt när det gäller att få besök av nya och okända (men inbjudna) gäster i sitt eget hem.
Att ta in en, för barnen helt okänd person, som saknar erfarenhet och som bara “spexar och larvar runt lite” gör definitivt inte ett kalas minnesvärt och ihågkommet – som förälder tar du istället en medveten risk att det kan bli på randen till katastrof om personen som du hyr in inte vet hur man hanterar respekt, känsla för pedagogik och har erfarenhet av liknande situationer.
Personligen skulle jag aldrig ens ta risken att bjuda in en oerfaren (men väldigt, väldigt billig) “privatperson” för att göra ett kalas minnesvärt för mina barn. Självklart är det du som får och som ska ta det beslutet, men jag skulle personligen aldrig ta chansen. Det finns anledningar till att professionella trollkarlar som arbetar med barnföreställningar har en prislapp: det är inte bara själva kalasframträdandet som du betalar för – du betalar även för den professionella attityden, erfarenheten och kvaliteten på bemötandet gentemot det absolut värdefullaste och viktigaste som du har – nämligen dina barn.
Bara en vänlig men viktig synpunkt. Hoppas att det löser sig bra för dig och att kalaset blir lyckat.”

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

3 reaktioner till “Barnkalas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.