Max Maven på Magic Bar

Den 22 augusti var Carl Tillenius och Max Maven på Magic Bar i Stockholm.

Oscar Kindbom skriver så här:

Sällan har väl en kväll i Stockholm varit så upphaussad som gårdagens kväll på Magic Bar. Max Maven på Magic Bar! Vissa av oss har väntat på en sådan föreställning sedan han gästade Magisk Weekend i Helsingborg för så länge sedan så att halva gårdagens publik inte ens var född d唦
Med en fullsatt matsal och bar inledde Carl Tillenius på ett lysande sätt. För mig var det första gången som jag såg honom på scenen. Vi roades alla av hans proffsiga framträdande och lätta ton som bara hjälpte till att skruva upp förväntningarna.
Plats på scen för Max Maven! Och vilken plats han tar”¦ Det är sällsynt att man ser någon artist i någon genre som kan inta en lokal så fullständigt. Lekmän som trollkarlar fick en makalös lektion i publikkontroll och hur man skapar spänning och atmosfär i en lokal. Vad han gjorde och hur han gjorde blir bara en parentes i upplevelsen som skapades. Mjukt, vänligt och trevligt leder han in publiken i en stämning där möjligt och omöjligt upphör att existera.
Under sitt besök i Stockholm ger Maven ett seminarium som jag tyvärr inte kan gå på. Den föreställning vi fick se på Magic Bar var en lektion i sig som jag hoppas att den namnkunniga publiken tar till sig. Hur rutinerad och kontrollerad en föreställning än är så kan det oförutsedda inträffa och när det inträffar så måste det kunna hanteras. Spänningen som byggdes upp blev så intensiv att det är skönt att få se bilderna efteråt och få vetskapen om att allt gick bra.
Som stamgäst på Magic Bar så måste jag säga att detta var en av de bästa kvällar som vi har haft där. Våra vänner som gjorde sitt första besök den här kvällen lovade att komma tillbaka och jag hoppas att deras fortsatta upplevelser blir lika magiska.

Kan en trolleriföreställning bli för spännande?
Jag har sett spännande och bra trolleri i bokstavligt talat hela mitt liv. Om en föreställning kan bli för spännande har jag inte behövt fundera på tidigare. Vi som såg Max Mavens föreställning i torsdags på Magic Bar upplevde något som jag inte har hört talas om tidigare och Max inte upplevt tidigare”¦
Under ett av numren så svimmar den ur publiken som Max har tagit upp på scenen. Föreställningen får avbrytas och personen bäras ut ur lokalen. Efter ca 15 minuter återupptas föreställningen och då är det förutsagda kortet kvar i fickan på personen som har transporterats till sjukhus.
Jag var tvungen att åka direkt efter föreställningen så det var med glädje som jag nu har sett bilderna som visar att allt gick bra.

Alf Mouwitz skriver så här:

Carl Tillenius som förband till Max Maven och sedan legendaren själv Max Maven och allt detta på ett fullsmockat, förlåt uttrycket, Magic Bar i Stockholm. En kväll med grillad röding på tallrikarna och öl och vin i glasen och en hög ljudnivå och glada trolleriutövarskratt som fyllde hela lokalen.  Kramar, handslag och vänskap och på scenen magimästaren själv, Max Maven som trollband publiken, som han ju vant hade i sin hand redan vid de inledande numren – en Mästare på scenen. Nu sitter jag i tystnaden på hotellrummet och är glad att få upplevt ännu en kväll på Magic Bar, med alla glada ansikten och magi av världsklass och då inte minst av också Carl Tillenius och att återigen ha fått träffa hans lilla magiska groda.

En kommentar till “Max Maven på Magic Bar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.