Alf Mouwitz/AffePaffe

Sommaren går mot sitt slut och jag vill gärna berätta om de tre intressantaste och roligaste föreställningar som jag har deltagit i.

1910489_673058416110426_2319958464580692931_n 10369891_10203386420154832_4288342623894561799_n

1. Förskolan jag, d.v.s. AffePaffe, besöker idag, fyller 20 år ! Blir bjuden på middag och så samlas barn och föräldrar, sittande trångt på golvet i stora salen, och jag får härja fritt. Tack för det ! —- Bjuder på tolv olika akter där barnen också medverkar —- detta är min favoritålder att trolla för, 3 år till 6 år och också föräldrar ! — det är ju samma åldrar som jag har på teatern, mest varje dag. — Sedan blir det clownmålning, fiskdamm, loppis och jag bjuds på tårta och kaffe och massor av roliga samtal och kramar. — Vilken fin dag !
 
2. Ja, verkligen en helt fin dag med mycket trolleri som satt fint och en stor härlig publik, i alla tänkbara åldrar, och handikappade barn och vuxna — det var ju främst för dom som “Hisingens Funktionshinderdag” anordnades — fjärde året i rad som jag är med och trollar på “Hisingens Folkets Park” — Flunsan eller Flunsåsparken. mycket musik och dans av unga och äldre och välkända artister utöver trollkonstnären, hmm, var bl.a. Nannie Grönvall som helt tog över scenen med barn och ungdomar, med olika handikapp som dansade och sjöng tillsammans med henne. — Jag gillade hennes sätt att vara och jag var glad för möjligheten att skriva autografer och träffa människor som arbetar i olika handikappföreningar — flera kände igen mej från Buratinoteatern. —- En riktig fin dag, blev det !
 
3. Vilken dag ! Kulturfest på Lunna på Orust och med flera artister bl.a. Sven Wollter som sjöng deklamerade dikter och spelade trumpet plus att han presenterade nästkommande nummer trollkonstnären Mouwitz, även kallad AffePaffe, och vad jag berättade och trollade — vet att det var min bästa föreställning, någonsin och det märktes och kändes efteråt och t.o.m. Sven Wollter kom fram och tackade och sa att så där ska trolleri framföras, och jag blev stolt som en tupp — inga likheter för övrigt.
 
Med vänliga hälsningar Alf Mouwitz
 
Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Alf Mouwitz/AffePaffe”

  1. Det är ett tag sedan jag läste något om dig Alf och blev glad över dina positiva upplevelser av trolleriet. Min förhoppning är att du får fortsätta att trolla i “evigheters evighet”.
    Sensommarhälsning från
    Sven-Arne Karlberg
    (Mister Junior)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.