Magikonsulter

Den senaste tiden har flera trollkarlar anlitats som magikonsulter.

Under senhösten och vintern har Gaston arbetat tillsammans med regisören Stefan Metz under uppsättningen av kungliga Dramatiska Teaterns pjäs Mästaren och Margarita. Gastons arbete som magikonsult bestod i att lära ut trollkonster till skådespelare samt att designa de illusioner som sker i föreställningen. – Men det är ingen trolleriföreställning, förklarar Gaston, utan magin sker som om det vore naturligt för  berättelsens karaktärer. Magin är med för att förstärka den magiska atmosfären i pjäsen.

I ståupparna Batras och Robins show, som är ute på turné Sverige runt just nu, så visas en illusion. De kontaktade Jimmy Svärdhagen i höstas för att de ville ha med ett magiskt inslag som final i showen. Efter en hel del jobb och testande så landade de i att illusionen ”Audience Acupuncture” skulle fungera bäst. En motvillig Batra lägger sig på spjutbädden för att sen bli genomborrad.

I Schyffert och Lindströms nya show Ägd så inleder man med Multiplying Bottles. Det är Schyffert som står för trollandet och gör det riktigt bra och trovärdigt. Vem som är magikonsult här vet jag inte.

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Magikonsulter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.