Magisk julfest i VMK

Den 3 december samlades Västerås Magiska Klubb till sin traditionella julfest, hemma hos Mona Norén-Benckert. Förutom Mona var där också Martin Olivensjö, Hans Silverberg, Peter Wallner, Erik Luttropp, Bo Hedberg och Johnny Landenberg. Övriga medlemmar var tyvärr upptagna av gig eller sjukdom. Efter välkomstglöggen satte vi oss till bords för att avnjuta julmaten.

Martins pappa Lars hade lagat till ett rikligt och välsmakande julbord, som innehöll allt av julens läckerheter, möjligen undantaget risgrynsgröten och lutfisken.

Efter julbord med efterföljande kaffe var det så dags för lite trolleri. Erik började med att visa Lennart Greens Stonehenge. Till och med erfarna trollkarlar kan grundluras av ett självverkande trick. Erik gav sig själv sedan de fyra essen i en demonstration av second deal. Sedan var det Martins tur att plocka fram en handgjord träask, innehållande fem olikfärgade biljardbollar. Vi övriga fick i tur och ordning välja varsin boll medan Martin tittade bort. För säkerhets skull lade varje åskådare sin boll i en tygpåse. Men trots detta kunde Martin träffsäkert avslöja vilken åskådare som hade vilken färg på sin boll. ”“Ingen elektronik, försäkrade Martin efteråt.

Förbryllade och mätta tog vi farväl av Mona, önskade varandra God jul och Gott nytt år, och rattade hemåt.

Mona lovade att upprepa evenemanget nästa år igen. Vi ser redan fram emot det.

Erik Luttropp

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.