Trolleritidningen Jokeri

Det finns numera inte så många skandinaviska trolleritidningar. Finland har emellertid två stycken – Taikapiiris Simsalabim och trollerifirman Markku Purhos Jokeri. Senaste numret av Jokeri är nummer  5/2014 –  december 2014.

img057

Jokeri kommer ut med fem nummer per år, minst 40 sidor i A4-format. Redaktören Martii Sirén gör ett storartat arbete och fyller tidningen med intressant material. Tyvärr är allt på finska – ett svårt språk för oss andra skandinaver. Det rikliga bildmaterialet är i färg.

Jokeri är Markku Purhos “dealer magazine”, så det är givetvis flera sidor annonser, men det allra mesta är redaktionell text. Martti Sirén arbetar väldigt mycket för att fylla sidorna – han bevakar internet, så han kan skriva om internationella händelser, han har i varje nummer en presentation av någon finsk trollkarl, levande eller död, och Martti forskar i arkiven för att få fram uppgifter, men det finns givetvis även referat från olika möten och kongresser, trollerinyheter i allmänhet, trickbeskrivningar och trickbedömningar m.m. Alltså en skön blandning och precis det man vill ha i en trolleritidning. Innehållsmässigt – om man kan läsa finska – är Jokeri den ledande skandinaviska trolleritidningen.

5 nummer kostar 25 Euro och adressen är http://www.markkupurho.fi   info@markkupurho.fi

Den finska stora trollerikongressen TAIKAPÄIVÄT hålls som vanligt i Kouvola – 2015 den 4-6 april.  www.taikapaivat.fi

Det här inlägget postades i Sett, hört och hänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Trolleritidningen Jokeri

  1. Christina Nyman skriver:

    Rätta mig om jag har fel, men detta är väl också Nordiska Mästerskapen 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.