Trolleri i Paris

Min gode vän och mångårige medarbetare Rolf Wollert – Zarro-Zarro har p.g.a. en knäoperation inte kunnat medverka som vanligt med rapporter från Paris i Cirkus i Danmark (http://www.cirkus-dk.dk/), där han ofta recenserar franska trollkarlar. Här håller jag mig ju helst till svenskt trolleri, men jag tycker att Tom Le Magicien, som Rolf - när han nu åter är på banan - skrev om nyligen, har en så trevlig affisch, att jag inte kunde motstå att ta med honom. Orden till Zarro-Zarro:

“DET SKER I PARIS — alltid flotta, eleganta, humörfyllda shows – som man tar med sig i sitt hjärta när föreställningen är slut. Inte minst ger en MAGIC SHOW stoff till konversation och utbyte av tankar … efter upplevelsen i en flott teatersalong.

Den utmärkte trolleriartisten TOM LE MAGICIEN, vilken spelar på THEATRE LA BOUSSOLE, är i själva verket en all-round-artist. Efter studier hos Fratellinis cirkus-skola där han lärde sig jonglering, akrobatik, musik, sång, magi, comedy och shadowgraphy, det sistnämnda sällan sett idag,  har han en en-timmes-show, vilken riktar sig till hela familjen.

215883_9a7ed7601d484671bd48217a5554eb13_jpg_srz_p_250_381_75_22_0_50_1_20_0

På bilden ser man en liten pojke som speglar sig i en stor spegel och ser sig själv som en berömd trolleriartist – det är en poetisk framställning av a little boy’s dream – that came true !!!

TOM’s show innehåller en rik variation: start med en silent act, ett cabaret-nummer på 15 min, med klassiskt, elegant trolleri, vilket sedan fortsätter med inslag av musik på klarinett, sång, jonglering, ytterligare trolleri-effekter, skuggspel/shadowgraphy, och varierande muntrationer – alltsamman gjort med interaction med några barn på scen.”

Se mer: www.tomlemagicien.com

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Trolleri i Paris”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.