Bernandos Magic

Bernandos Magic grundades 1965 av Axel Bernhard Svensson som blev mer känd under sitt artistnamn Bernando. I sin källare på Hagagatan 18 i Bromölla började Bernhard erbjuda trolleriartiklar till folk som var intresserade. I takt med att intresset ökade började han även leverera till folk som bodde runt om i Norden. 

Under slutet av 90-talet började kusinerna David & Marcus Persson spendera mycket tid hos Bernhard i den magiska källaren. Det slutade med att de började hjälpa Bernhard på de årliga kongresserna Magic Weekend i Lund. År 2005 tog David & Marcus över verksamheten efter Bernhard och fortsatte driva Bernandos Magic och även på nätet www.bernandosmagic.se 

Då vi nu ligger i ett skede där så mycket annat behövs prioriteras så som familj och trolleriuppdrag m.m. så hänger vi helt enkelt inte med trollerimarknaden samt uppdatera till de hetaste och senaste effekterna. Vi har därför tagit beslutet att sälja ut så mycket vi kan till mycket förmånliga priser och därefter lägga företaget vilande tills vidare. Önskar ni handla något så tveka inte ta kontakt med oss då sakerna försvinner i rasande fart. Vi har därför lagt till så när ni klickar in på varje artikel kan ni enkelt se hur många antal som finns kvar i lager. Vi behåller domän och namnet www.bernandosmagic.se där vi har planer att bjuda på andra överraskningar framöver.

Mvh Kusinerna
David Persson & Marcus Persson 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

En kommentar till “Bernandos Magic”

  1. Hej!
    Under 1980-talet amatörtrollade jag och framförde bl a “Superkortförutsägelsen” (tror jag namnet var) som jag hade köpt från Bernandos. Jag placerade fem (eller sex) spelkort i en rad i ett träställ framför mig på scenen och hade i ett förseglat kuvert förutspått vilket kort av de fem (sex) som en viss åskådare skulle välja. Jag kunde inte se framsidan på korten eftersom kortstället var placerat på ett bord framför mig. Efter en procedur där ett kort i taget valdes bort av åskådaren, utan att åskådare röjde sitt valda kort, återstod ett kort i stället. Därefter öppnade åskådaren kuvertet och där låg en papperslapp med namnet på det valda kortet.
    Jag har kvar trästället men inte de tillhörande specialkorten och inte heller beskrivningen.
    Finns det någon chans att hitta rekvisitakorten och beskrivningen för det numret igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.