Mystique November

Gästskribent Tommy Sköld:
Jag tog mig i kragen och begav mig till Scalateatern en mörk novemberkväll för att kika på Mystique.
Lokalens utformning var inte alls vad jag hade väntat mig. De hade roterat rummet 180° så att vi satt upphöjda på scenen medan själva showen skedde på golvet. Jag satt på en ranglig barstol med andra personer så tätt inpå mig att närmre hade varit obehagligt. Men sen började showen och man fick annat att tänka på.

Så här i efterhand blandar jag ihop ordning och glömmer även bort vissa akter, men jag kan nämna några av dom.

Trollkarlar kastar grejer
Det hela börjande med att alla artisterna stod på rad och genom en kedjereaktion vandrade ett trick mellan alla tills Martin Hansson till slut fångade en ros.

Tom Stone med bollpokal
Efter det kom ett trick av Tom Stone som jag länge har längtat efter att få se. Tom har tagit den klassiska bollpokalen och gjort en underbar rutin av den. Tyvärr fick vi inte se klart hela rutinen då något gick snett, men vad gör det”¦ det är sånt händer i ”livesändning”.

Leif Olberius med stora bollar
Leif Olberius rev av en manipulationsakt på steroider, med bouleklot istället för små futtiga vita bollar.

Fritz med korttrick
Fritz ”med ett Z” Alkemade från Holland, som är en av mina favorittrollkarlar, genomförde “Homing Card” á la Fred Kaps. Den rutinen är fantastisk och han gör den riktigt bra. Senare under kvällen gjorde han en kort-akt till ett låtmedley. Det skrattades och gungades i takt. Snygg akt med bra tajming!

Trött John-Henry försöker dricka kaffe
John-Henry körde en rutin som handlade om en extremt trött kille som bara ville ha sitt morgonkaffe, men det uppstod en konflikt. Akten var väldigt Yann Frisch-inspirerad men på många sätt mycket mer logisk är Yanns.

Tom Stone och Martin bråkar
Humoristisk del mellan Tom och Martin. Tom pratar på scen och Martin dyker som gubben i lådan och stör honom. Vad som ser ut att bli en elakt genomförd plan av Martin, i form av skakad burk läsk, slutar i bakslag för honom själv.

Martin Hanssons vackra bägarespel
Martin gjorde en väldigt fin Bägarespelsrutin. Jag gillade den skarpt!.

Leif Olberius med ormbunke på huvudet
Leif dök upp som Ranunkel Schmidt, hälften man och hälften ormbunke, och bjöd på klassisk manipulation, delat med stor portion humor.

Tom Stone trollar fram hundratals bollar ur en liten skål
Allt avslutades till Toms ”Benson Burner”, vars slut med mängder av bollar lämnar få åskådare oberörda.

Ensemblen vinkar mot publiken
Jag hade en väldigt trevlig kväll, med mycket bra trolleri och kommer absolut att gå dit vid fler tillfällen. Tyvärr kändes det som om de flesta i publiken skulle kunna vara facebookvänner med varandra och det är inte den publiken Mystique kommer överleva på. Det måste nå ut till den större massan.
Ett magiskt Norra Brunn är vad jag hoppas att Mystique blir för Stockholm.

Spread the word!

Tommy Sköld

Foto Olav Holten

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.