Daniel Kane’s show Impossible! på Showrestaurangen Eztrad i Örebro

Lördagen den 20 oktober 2018 kl 18.00 bänkade sig fyra personer (Willy ”Willardo” Fogelquist, Ylva Floren, Mikael ”Leo Kim” Johansson och Kristina Haglund) vid ett av borden på showrestaurangen Eztrad i Örebro för att avnjuta god mat och underhållning i form av Daniel Kane’s show ”Impossible!”.

Det utlovades eld, tankeläsning, skratt och det omöjliga, och vi blev inte besvikna (ok, p.g.a. våra egna kunskaper i ämnet, så såg vi kanske inget, som vi ansåg omöjligt…). Efter en fördrink och god förrätt så kom de sjungande servitörerna/servitriserna in och sjöng en medryckande discodänga för att få upp stämningen inför Daniels entre..

Första akten inleddes med Daniels numera rikskända akt, där han producerar duvor i ett rasande tempo, och hur jag än tittade kunde jag inte se en enda laddning. Det här har han gjort i många år!

Det var duva ur glas med eld i, fram- och borttrollande ljus ur duk med duvproduktion ur duken. Duva ur brinnande kastrull, en duva splittas till två duvor varpå buren med alla duvorna i trollades bort under en duk på klassiskt manér.

Sedan kom Daniels signum: framtrollning av den stora vackra aran Elsa, som flög två ärevarv inne i den fullsatta lokalen med lågt tak och rök och ljus och dunkande musik. Man förstår vilken enorm träning och kärlek Daniel har lagt ned på sina fåglar, och det är en otrolig känsla, när en fullvuxen, färgglad ara flyger förbi 20 cm ovanför ens huvud!

Första akten avslutades med att en av sångarna framförde Adeles oscarsvinnande låt Skyfall från Bondfilmen med samma namn och Daniel tog upp en åskådare och framförde sin version av Losanders svävande bord. Mycket vackert.

Akt två hade en mer kabareliknande smak, där Daniel jobbade med åskådarmedverkan och prat. Han visade mouth coils, electric deck, Kevin James´animated card thru balloon of death! (jo, den heter så!), Richard Sanders TAG, där en åskådares helt fritt valda fyrsiffriga tal visar sig överensstämma med prislappen på Daniels kavaj.

Segmentet avslutades med Wayne Houchin´s Thread, där Daniel tuggar i sig en lång bomullstråd och låter en åskådare dra ut den ur ögat! Mycket effektfullt att se tråden dras ut ur ögat samtidigt som den andra änden dras in i munnen.

Ridådragning varpå Daniel återkommer till musik och  producerar käppar ur eld och ur brinnande hatt samt utför en vacker rutin med dansande käpp (neonrör), som dessutom ändrar färg på slutet. Även detta nummer utfördes till levande musik.

Dags för mer publikmedverkan – nu i Shinko´s Twisting Arm illusion varpå en Rubiks Kub lösning genomfördes på 2,4 sekunder!

Mer publikmedverkan då Daniel gav sig ut i publiken och skämtade med folk samt lät tre personer undersöka tre olika långa repstycken. Ni gissar rätt: det är dags för Professors nightmare. Daniel hade ett nytt sätt att sträcka ut repen på som i alla fall jag aldrig sett förut. Mycket effektfullt!

Mer illusion till musik: svävande neonblå sfär (tänk Okito ball fast större) som slutligen svävar ned i sin låda på scen.

Nu fick en åskådare komma upp med sin telefon, som Daniel lånade och utförde en variant av The vanishing bandana, där han till en instruktionsröst utförde tricket men tog fel på trollstav och hammare när han skulle slå på telefonen, som var invirad i en duk. Efter diverse skrattframkallande händelser så försvinner telefonen, men Daniel erbjuder åskådaren ett tröstpris: ett rör Pringleschips! Åskådaren öppnar det förseglade röret och vad ligger däri bland chipsen om inte en plastpåse med åskådarens telefon i!

Daniel visar nu sin ringspelsrutin, som innehåller flera av de figurer som var populära att göra förr i tiden, men som man inte ser så ofta nuförtiden. Klassisk magi när den är som bäst, men det skulle bli bättre.

Musiken kom på och till levande sång (Madeleine Loön framförde License to Kill) utförde Daniel nu Viktor Voitkos svävande ringspel som måste vara något av det vackraste man kan se. Daniels utförande var fullständigt felfritt och om man vet något om detta trick, så förstår man det enorma arbete han lagt ned på rutinen. Detta var nog för mig höjdpunkten på kvällen rent visuellt sett!

Nu var det dags för en häcklare i publiken. Den från tidigare Eztradshower välkände filuren Bastan, pizzabagare från Pålsboda (!) påstod att det tidigare tricket med repen gjordes med hjälp av duvorna! Han försökte trolla bort en pizza men lyckades inte förrän Daniel hjälpte honom.

Två åskådare bjöds upp på scenen och Daniel utförde Jerry Andru´s Omni deck där kortleken i åskådarens händer förvandlas till ett glasblock. Mycket effektfull rutin som framkallade många häftiga inandningar hos publiken.

Nu var det dags för ett av mina favorittrick: Martin Lewis´Cardiographic. Utfört med en manlig åskådare under dans a la Copperfield så lockade det fram stora skratt från publiken.

Dags för final och vad passar bättre än Snowstorm in China? Kevin James´snow animator kanske. Daniel inledde med en fin berättelse om en flicka som aldrig sett snö förut och avslutade med att fylla luften med konfetti.

Nu blev det applådtack och Daniel kom in med ett stort blädderblock ur vilket han producerade ett bowlingklot (Kevin James Bowl-O-Rama) innan det var dags för det stora applådtacket.

Det var mycket kul att äntligen få se Daniel i full frihet, och han  äger scenen och sin publik med en självklarhet, som bara kommer efter år av hårt arbete.

Tack Daniel och tack Eztrad för att ni tog möjligheten att visa detta!

Vid pennan: Leo Kim och Willardo

Foton: Willardo, Kristina Haglund, Ylva Floren

 

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.