Caroline Ravn

Magisk succé på andra sidan Atlanten: ”Jag drog skämt om Ikea och köttbullar”

Höganäsbördiga trollkarlen intog Las Vegas med humor och magi. Förra året genomförde magikonstnären Caroline Ravn sin största Sverigeturné, redan då hintade hon om att siktet var inställt mot nöjesmeckat Las Vegas. Nyligen fick hon chans att uppträda både på The Strip i Vegas, i Santa Monica samt på Hollywood Boulevard och upplevelsen gav mersmak.

”“ Det är en magisk atmosfär i Vegas, det är som att vara på Liseberg fast för vuxna. När man når ett livsmål och kan checka av den rutan, då är det svårt att vara i stunden, men efteråt kände jag ett lyckorus.

CAROLINE RAVN, som ursprungligen kommer från Höganäs, fick via sociala medier förfrågan om att delta i en show på Tropicana Hotel & Casino på The Strip i Las Vegas.

”“ Jag sa självklart ja. Det är samma lokal som Elvis Presley uppträtt i. Det var slutsålt och när jag blir nervös så blir jag spontan så jag skojade lite om Ikea och köttbullar. Jag vet att det filmades men jag har inte vågat titta på det än, säger hon med ett skratt.

Caroline Ravn tillsammans med illusionisten Siegfried Fischbacher från duon Siegfried & Roy vid sitt besök i Las Vegas. Foto: Privat

Att blanda humor och trolleri är inget nytt för Caroline Ravn, som inte vill ha en för allvarlig show. ”“ Trolleri ska vara en underhållningsshow och jag tycker att det blir bäst med humor.

NÄSTA HÖST väntar ännu en Sverigeturné, den här gången tillsammans med Marika Lagercrantz och efter det VM i magi 2021.

”“ Jag har jobbat på det uppträdandet i fem år, avslöjar hon och syftar på den fem till tio minuter långa akten som hon ska ta sig an världseliten med.

”“ Jag skulle ha tävlat redan förra året men valde att göra en turné istället. Vi skapar just nu strukturen hur det ska gå till och jag hoppas att vi är klara i april nästa år så att jag har god tid på mig att träna.

Caroline Ravn tränar inför trolleri-VM i Korea 2018. Foto: Martin Wingren

Därefter är det åter USA som gäller menar magikern.

”“ Just nu ser vi över möjligheterna att få arbetsvisum USA, för jag fick erbjudande om att uppträda i både Nashville, Chicago och New York när jag var i Vegas. Det kommer mycket av att bara vara på plats. Förhoppningsvis har jag en egen teater i Las Vegas 2022, innan dess hinner jag inte.

När ser vi dig trolla i Höganäs igen?

”“ Jag har en dröm om att komma tillbaka till Sagabiografen, den lokalen allts唦För några år sedan uppträdde jag på kulturnatten i Höganäs, det var superkul och jag kommer gärna tillbaka.

Av Lotta Venhagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.