De 5 första dagarna av Magic&Comedy

Dag 1 av 11 av Uppsala Magic&Comedy.

Invigningsshow på Reginateatern. Fullsatt teater som jublade för Mystique (John-Henry, Leif Olberius, Martin Hansson och Tom Stone), Caroline Ravn, Elin Almen (komiker), Love Melander och Lasse Karlsson (komiker). Kul blandning av magi och humor som publiken verkligen uppskattade!

Dag 2 av 11.
Extra fokus på tillgänglighet för alla. Att sprida magin till personer med funktionsvariationer. Love Melander gjorde en strålande insats med två föreställningar och en workshop för dessa underbara människor. Väldigt härlig energi, spontana tillrop och glädje!

Två humorföreställningar gick av stapel. Sveriges bästa ordvitsare och Fyris Comedy.

Mystique har den senaste tiden blivit en institution inom svensk magi. De framförde Tussmörker på Lilla teatern. Hört från publiken.
– De har ju så fantastiska karaktärer. Sättet som de interagerar på är fenomenalt. Deras trick vävs samman till små historier. Vilken underbar show!

Dag 3 av 11. Charlie Caper framförde sin föreställning Robotricks. Väldigt imponerad att han skapat en så unik och annorlunda show. Och bra! Genomgående storyline, roliga premisser och massor av ögongodis. Om man dessutom vet att Charlie byggt och programmerat allt själv kan man inte annat än imponeras och skaka lite på huvudet.

Mystique gjorde sin tredje föreställning under denna festival och gjorde återigen publiken imponerade och tagna av sin unika inramning och originella stil. Grymt jobbat!
Extra roligt att se så många trollkarlar i publiken. Det blev som små trollerikongresser efter båda showerna och häng, snack och skratt.
Strax är festivalens alla kvarvarande shower slutsålda. Tack till alla er som köpt biljetter. Vi ses i Uppsala!

Dag 4 av 11.

Lördagen den 27 april arrangerade vi en mängd barn- och familjeaktiviteter. Vi gästade Magiska Gottsunda där vi tillsammans med Trollkarlen Jonas, John-Henry och Vilgot Michelin kunde bjuda på fyra helt kostnadsfria shower. Mellan showerna arrangerade vi magiskola under ledning av Magnus Vihagen och Dexter Jälevik Broberg samt magiskt pyssel. Syftet med detta arrangemang är att ta festivalen till ett område utanför stadskärnan, till en målgrupp som inte har för vana att åka ner till centrala Uppsala ”“ att möta publiken på deras hemmaarena. Eventet arrangerades för tredje året i rad och blev mycket populärt.  

Tobbe Trollkarl gästade vår festival med sin show 20 år i barnens tjänst. Med 700 barn och vuxna i publiken kan det inte bli annat än succé när Tobbe är i farten. Ytterligare två barnshower ingick i festivalens program; Nalle Clown har fjärilar i magen och Jecko & Jessie ”“ Ett skratt för livet. 

Dag 5 av 11.

Även under söndagen låg stort fokus på barnfamiljer. På Fyrishov uppträdde Uppsalas kändaste katt, Pelle Svanslös, tillsammans med Kalle Nilsson i den nyskrivna showen Pelle Svanslös och trollkarlen. Tre kostnadsfria shower stod på programmet.  

Per Eklund uppträdde med sin show Det tysta rummets hemlighet på Upplandsmuseet och ännu en kostnadsfri magiskola arrangerades på Uppsala Stadsbibliotek.  

För dem som gillar lajv, cosplay, steamåpunk, Harry Potter eller reenactment arrangerades Magicon och Tidsresenärernas bazaar på Grand.  

Idag, måndag 29 april, gästar vi ett äldreboende tillsammans med Leif Olberius, och på valborg sätter vi upp fyra kostnadsfria gatushower på Celsiustorget i centrala Uppsala. Imorgon uppträder Charlie Caper och Magic Thor. Showstart 11:00, 12:00, 13:00 och 14:00. Välkommen!

Johan Ståhl

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.