Våra unga SM-talanger

Fyra unga trollkonstnärer med sina priser och diplom i händerna
Vilgot Michelin, Felix Störbäck, Tove Staaf, Lucas Martínez

Vid årets SM i Uppsala nu i April, så var det speciellt de yngre deltagarna som utmärkte sig. Alla tonåringar som ställde upp hamnade på prisplats!
Så låt oss låta ungdomarna tala om tävlingarna med sina egna ord!

Vilgot gör ett korttrick
Foto: Olav Holten

Vilgot Michelin

Främst tävlade jag för att det är roligt att bygga en akt från grunden, vilket tävlingen pushar en till att göra. Dessutom har SM blivit inställt flera år i rad så jag passade på nu!
Min akt gick som planerat, förutom ett litet missförstånd med åskådaren på scenen, men det är ingen idé att haka upp sig på de små detaljerna. Helgen i sin helhet och att få träffa alla kompisar igen var fantastiskt mycket roligare än jag tänkt mig!
Nervositeten som dök upp före tävlingarna försvann och istället hade jag bara roligt! Efteråt är jag såklart superglad för priserna jag vann, men samtidigt känner jag att akten verkligen kan vidareutvecklas och det ska bli kul hur det går med det.
Med facit i hand skulle jag nog inte ha förändrat något med akten, men det är väl värt att uppmärksamma att det viktigaste är att ha roligt och att fokusera på det!
Jag kommer minnas showerna som Johan Ståhl och gänget lyckats få ihop. De var häftiga, roliga, inspirerande och till och med känsloväckande. Jag tror det var första gången ett nummer väckte känslor och tankar i mig, vilket var väldigt fint.
-Vilgot

Tove gör mynttrick

Tove Staaf

Jag tycker att det är jättekul att vara med i SM. Framförallt för att få träffa vänner och magiker så man kan utveckla idéer tillsammans och bara prata och ha kul!
Egentligen hade jag tänkt ställa upp i SM med samma akt för 2 år sedan, men Corona kom så det fick bli i år istället. Jag känner att tävla med nya utmaningar är otroligt kul. Det var därför jag ville ställa upp i mikromagi istället för illusioner tillsammans med resten av Staafmagic som jag har gjort tidigare år. Och låt mig säga det är sån stor skillnad!
Jag tyckte att tävlingen gick bättre än vad jag trodde att det skulle göra. Fick en tredjeplats med väldigt höga poäng så jag blev väldigt positivt överraskad.
Före och under tävligen var jag såklart nervös. Men i slutet av akten släppte mycket av nervositeten och jag kunde bara njuta av att vara på scenen.
Om jag skulle gå tillbaka i tiden skulle jag sagt till mig själv att ta vara på tiden man är där. Såklart är det en tävling men det är ändå viktigt att ta tillvara på alla stunder man har med alla magiker då jag inte träffar dom så ofta.
Under prisutdelningen efter jag fick mitt tredjepris ropade Gay Ljungberg upp Jörgen Sondell som på andraplats. Efter det vände sig Gay sig om och sa till mig att jag bara var ett poäng ifrån Jörgen. Han sa det med en stort leende på läpparna. Det fick mig att tänka ”Wow huvuddomaren vände sig om och sa så till MIG!” Jag har nog aldrig varit så stolt i hela mitt liv.
-Tove

Lucas håller upp två spelkort
Foto: Olav Holten

Lucas Martínez

Ok – jag ställde upp i tävlingen för att jag ville utmana mig själv och göra något som jag tyckte var läskigt – jag ville också exponera min stil och unika effekter till andra trollkarlar, och det här var det perfekta möjligheten att göra just det.
Tävlingen gick mycket bättre än jag föreställde mig att det skulle gå – jag hade redan tävlat 2018, då jag gjorde ett stort misstag och rutinen gick inte som jag hade planerat – så mina förväntningar för den här tävlingen var inte de bästa – men den här gången hade jag lärt mig från mina misstag, och förhoppningsvis syntes det.
Vid själva akten kände jag inte mycket, nerverna och fokuset hade tagit över min kropp, och efteråt var det en lugnande känsla av lättnad.
Om jag skulle kunna resa i tiden och ge mig några råd skulle det vara att ha tänkt mer på kameravinklarna, och att allt skulle synas ordentligt – annars skulle jag inte säga mycket mer än att lugna ner mig och ha det kul, det här är en erfarenhet att lära sig från (något som är lätt att säga men inte lika tydlig att se när man är nervös inför tävlingen!).
Kongressen var superkul, och mina bästa minnen från den var att träffa kompisar som jag inte hade sett på länge, men att också träffa nya vänner och se annorlunda stilar från andra tävlingsakter.
Det var kul att se att flera tyckte om min rutin, eftersom att det innebär att flera tycker om min stil som trollkarl – och jag vill då tacka alla i kongressen som jag kunde prata med, lära känna och som behandlade mig så bra.
-Lucas

Felix med ihopbundna händer
Foto:Olav Holten

Felix Störbäck

Jag ställde upp och tävlande för många anledningar. Dels för att jag har tävlat regelbundet sedan jag var 12 år och vill därför år efter år visa min utveckling i trolleri och scenframförande för alla trollkarlar. Jag ställer även upp för att utvecklas vilket man gör under tiden man bygger sin akt och när man får regi. Dessutom får man en chans att jobba med sina idéer i skapandet av akten.
Det är alltid läskigt att trolla för andra trollkarlar och ibland blir nervositeten för mycket. Men dom missar jag gjorde ser jag som en lärdom och är supertaggad på att slipa vidare på min akt.
Det jag kommer att ta med mig från denna kongressen är allt beröm och feedback jag har fått. Att få sådana uppmuntrande ord från människor man ser upp till och beundrar är en obeskrivlig känsla och till er vill jag bara säga tack!
-Felix

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.