Italienrapport

Gay Ljungberg skriver:

Jag har precis kommit hem från kongressen Masters of Magic i Saint Vincent, Italien. Saint Vincent ligger i den vackra Aosta-dalen i gränstrakterna mellan Italien, Frankrike och Schweiz. På bilden ser du utsikten från Bed&Breakfast Clapeon, som jag bodde på. Saint Vincent ligger i botten på dalen. 

Kongressen heter Masters of Magic och hade en imponerande artistlista med välkända namn som Arturo Brachetti, Tomsoni, Juan Tamariz, Dani DaOrtiz, René Lavand, Jeff McBride, Fielding West, Andrew Mayne, Danny Cole, Aaaron Crow, J.C. Sum and Magic Babe Ning, Topas, Xavier Mortimer, Ed Alonso, Franz Harary, Max Maven, Uri Geller, Dean Gunnarson, Eric Jones plus ett stort antal italienska artister. Det bjöds på seminarier, workshops, tävlingar, one-man-shows, gala shows som på många andra kongresser. Dock var det i min smak alldeles för många högintressanta events som skedde dels efter kl 1 på natten och dels kl 9 på morgonen. Man var tvungen att missa en hel del väldig viktigt (om inte annat sömn).

Jag var inbjuden av kongressarrangören Walter Rolfo eftersom Italien ansökt om att få arrangera FISM WCM 2015 i Rimini och de ville ha med mig som Stage Competition Manager i sitt arrangörsteam. (Korea som också ansökt har f.ö.bett mig om samma sak …)

Direkt efter kongressen åkte många av de världsberömda magikerna till Rom för att vara domare i en internationell TV-produktion, Masters of Magic in the Future, som är en reality TV show presenterad som en magitävling med 40 unga magiker från hela världen. Jag hade nominerat Axel Adlercreutz och Alexander Vassiliou från Sverige och vi håller tummarna för dem!

Med vänliga hälsningar Gay Ljungberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.